17:14, čet, 4. Jul

Josip Iličić od prihodnjega tedna na treningu z NK Maribor





Le še nekaj dni je do mariborskega odhoda na uvodni evropski izpit sezone v Bolgariji, še dan več pa do prve uradne tekme v sezoni. Priprave se prevešajo v zaključni del, vijoličasti pa so se vmes tudi kadrovsko okrepili. Ob tem je že jasno, da bo slovenski reprezentant Josip Iličić kmalu na treningu slovenskih podprvakov.

Mariborčani bodo državno prvenstvo začeli 20. julija, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Domžale. Še prej pa jih 11. in 18. julija čakata prva in povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti bolgarskemu Botevu iz Plovdiva.

Priprave aktualnih slovenskih podprvakov se prevešajo v zaključni del. “Najbolj pomembno je spoznanje, da se ni zgodila nobena večja poškodba. Tiste manjše težave smo reševali sproti. Zadovoljen sem tudi s pristopom fantov, prizadevnostjo in dojemanjem zadev. Avtomatizmi in principi so znani, hitro smo jih osvežili ter ujeli, tako da so dosedanji vtisi pozitivni,” je za uradno klubsko spletno stran poudaril trener Ante Šimundža.

Po vrnitvi iz Moravskih Toplic so v taboru vijoličastih pozdravili prva nova obraza v poletnem prestopnem roku, moštvu sta se priključila Karol Borys in Bradley M’Bondo.

V pričakovanju evropske premiere pa veliko pomeni še eno spoznanje: Josip Iličić bo po evropskem prvenstvu hitro nazaj v klubskem ritmu. “Vemo, da je še v ponedeljek igral tekmo proti Portugalski in potrebuje krajši počitek. Predvsem za miselni odklop. Predvideli smo načrt, da bi na najboljši način ustrezal Josipu in klubu. Dogovorili smo se, da se nam pridruži v torek, 9. julija,” je povedal trener Ante Šimundža.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.