23:21, čet, 4. Jul

Slovenci še vedno v boju za olimpijske igre, proti Novi Zelandiji z visoko zmago





Slovenska košarkarska reprezentanca ostaja v igri za olimpijske igre. Na kvalifikacijskem turnirju v Pireju je premagala Novo Zelandijo s 104:78 (27:9, 46:39, 77:57) in se bo v soboto v polfinalu pomerila z gostitelji Grki.

Slovenija je potrebovala zmago z desetimi točkami razlike za drugo mesto v skupini in jo na krilih Luke Dončića, ki je dosegel 36 točk, 11 skokov in 10 podaj, tudi dosegla. Po uvodnem porazu s Hrvaško je zasedla drugo mesto v skupini, povsem blizu pa je bila tudi prvemu mestu, ki ga bi dosegla z zmago z 29 točkami razlike, vendar sta Gregor Hrovat in Luka Dončić v zadnjem napadu zgrešila trojki.

Čaka jih tekma z Grčijo

V soboto ob 20. uri jo čaka reprezentance Grčije z zvezdnikom Giannisom Antetokounmpom, ki je na prvi tekmi proti Dominikanski republiki dosegel 32 točk ob stoodstotnem metu iz igre.

V drugem polfinalu bosta igrala Hrvaška in Dominikanska republika, le zmagovalec finala v nedeljo pa se bo uvrstil na olimpijske igre, ki se bodo začele čez tri tedne.

Mesto v Parizu že imajo zagotovljeno Francija, ZDA, Srbija, Nemčija, Kanada, Japonska, Avstralija in Južni Sudan, zadnji štirje potniki pa bodo znani po kvalifikacijskih turnirjih, ki potekajo še v Valencii, Rigi in na Portoriku.

Najboljši iz Pireja bo na olimpijskih igrah igral v skupini z Avstralijo, Kanado in zmagovalcem turnirja v Valencii.

Prav na današnji datum pred tremi leti so si slovenski košarkarji v Kaunasu priigrali zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. V finalu so bili ob trojnem dvojčku Luke Dončića boljši od gostiteljev Litovcev.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.