13:11, pet, 5. Jul

To je dan, ko se stavka na upravnih enotah konča





Sindikalni predstavniki zaposlenih na upravnih enotah in vlada bodo danes podpisali stavkovni sporazum. Veljal bo za vse upravne enote, prekinitev stavke pa bo predvidoma sledila v ponedeljek. Še pred podpisom sporazuma se bo vlada na dopisni seji seznanila z informacijo o sporazumu in za podpis pooblastila ministra za javno upravo Franca Propsa.

Več kot tretjina upravnih enot oziroma njihovih stavkovnih odborov bo pristopilo k podpisu. Soglasje je izrazilo 40 upravnih enot, je v četrtek povedal predsednik Sindikata državnih organov Slovenije Frančišek Verk. Sporazum z vladno stranjo bosta ob 13. uri podpisala skupaj s predsednikom Sindikata delavcev Upravne enote Ljubljana Draganom Stankovićem.

Pedvidoma v ponedeljek bo objavljen v uradnem listu, tedaj pa bodo tudi upravne enote prekinile stavko

Dopoldan za se bo z informacijo o stavkovnem sporazum seznanila tudi vlada in za podpis pooblastila resornega ministra Propsa.

Sporazum bo veljal za vse upravne enote, predvidoma v ponedeljek bo objavljen v uradnem listu, tedaj pa bodo tudi upravne enote prekinile stavko.

Po podpisu bo sledilo uresničevanje sporazuma, ki bo lahko po Verkovi oceni tudi naporno in bo porajalo kakšne težave. Zavedajo se namreč, da je ocenjevanje posameznikovega prispevka k delu lahko zelo subjektivno, zato bodo tudi ustanovili komisijo, ki jo bodo sestavljali predstavniki ministrstva, načelniku upravnih enot in predstavniki sindikata ter bo postavila okvirna merila, kako sredstva za povečan obseg dela razdeliti med javne uslužbence.

Stavkovni sporazum sicer prinaša udejanjanje določil 22. člena zakon o sistemu plač v javnem sektorju, ki govorijo o sredstvih in plačilu delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.