15:22, pet, 5. Jul

FOTO in VIDEO: Študentski domovi Univerze v Mariboru pripravljeni na nove stanovalce, prijave za bivanje že potekajo





Pred dnevi je začel teči rok za prijave za bivanje in podaljšanje bivanja v študentskih domovih po Sloveniji. Prijave sprejemajo tudi Študentski domovi Univerze v Mariboru. Ogledali smo si posodobljen Dom 1 na Tyrševi, direktor pa nam je več povedal o tem, kaj vse nudijo stanovalcem, poleg bivanja tudi nekaj zanimivih tematskih sob.

Od 1. julija 2024 se lahko zainteresirani za bivanje v študentskih domovih prijavijo za bivanje. V Študentskih domovih Univerze v Mariboru bodo imeli v naslednjem študijskem letu okrog 2.400 ležišč subvencioniranih. Direktor ŠD UM Borut Gaber pravi, da naj študenti ne čakajo predolgo, ampak se naj že prijavijo, saj bodo namreč oblikovali prednostne liste. In prav glede na te prednostne liste bodo nato naredili seznam.

Še vedno velja, da se lahko študenti in bodoči študenti prijavijo za bivanje oziroma podaljšanje bivanja v študentskih domovih, ki so v bližini njihovih fakultet. Študente v Študentskih domovih Univerze v Mariboru razporejajo v vseh pet naselij, pri tem pa upošteajo njihove želje, kolikor je mogoče. Tudi tako, da jih dajo v bližino fakultet. Direktor je dejal, da se lahko tudi med samim bivanjem odločijo za bivanje v drugem študentskem domu in oddajo prošnjo za preselitev.

Razkazal nam je Dom 1 na Tyrševi ulici. Tega so pred kratkim v celoti obnovili, poleg enoposteljnih, dvoposteljnih in zakonskih sob ter apartmajev pa so naredili v vsakem nadstropju tudi eno tematsko sobo. Te so namenjene sproščanju, igranju, študiju, ustvarjanju, druženju. Tako imajo sobo za kuharske delavnice, kino sobo, igralno sobo, sobo za sprostitev in še kaj. Prav v cseh naseljih imajo tudi fitnes za stanovalce, na Gosposvetski tudi fitnes na prostem. Ne nazadnje imajo po vseh naseljih sobe za druženje in tudi glasbene sobe, kjer lahko vadijo igranje na instrumente.

V Vseh naseljih imajo tudi dostop za kolesa in kolesarje. V posodobljenm Domu 1 na Tyrševi tudi kolesarnico v kleti. Direktor je še izpostavil, da so opazili, da študenti veliko uporabljajo MBajk. Hkrati pa, da imajo v bližini naselij tudi avtobusne postaje.

Še nekaj fotoutrinkov iz Doma 1 v naselju Tyrševa Študentskih domov Univerze v Mariboru:

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.