11:28, sob, 6. Jul

Polfinale proti Grčiji trenutek resnice za slovenske košarkarje





Slovenska košarkarska reprezentanca z Luko Dončićem ima danes pred seboj sila zahtevno nalogo. V polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre se bo pomerila z izbrano vrsto Grčije, ki ima poleg zvezdnika Giannisa Antetokounmpa še kopico odličnih in izkušenih igralcev. Tekma se bo začela ob 16.30.

Slovenija je v Pireju pokazal obe strani obraza. Najprej bledo in anemično proti Hrvaški, nato pa borbeno in zavzeto proti Novi Zelandiji. Za uvrstitev v finale bo potrebovala svojo vrhunsko verzijo tako v obrambi kot napadu.

Za tekmo bodo pripravljeni vsi igralci

Selektor Aleksander Sekulić bo šele tik pred tekmo izvedel, kako je s poškodbo prepone pri Aleksandru Nikoliću, ki na tekmi proti Novi Zelandiji ni igral. Gre za staro poškodbo, za katero je potrebno nekajdnevno mirovanje.

“Zdravniška služba ima po vsaki tekmi ogromno dela. Vsakega nekaj boli, a pričakujem, da bodo proti Grčiji vsi pripravljeni za igro,” je po petkovem treningu dejal Sekulić.

“Motivacija zagotovo ne bo težava, druga stvar pa je, kako se taktično lotiti tako raznovrstne ekipe, kot je grška. Antetokounmpa ne moreš ustaviti, lahko ga zgolj omejiš, a tu je še veliko odličnih posameznikov, ki jim ne smemo dovoliti, da se razigrajo,” je dodal slovenski selektor.

Grčija bo imela na svoji strani tudi polne tribune glasnih in temperamentih navijačev. Dvorana Miru in prijateljstva v Pireju sprejme 11.500 gledalcev.

“Za nas Grke so olimpijske igre nekaj posebnega. Že od majhnih nog želim igrati na njih in mislim, da boljše priložnosti za to ne bomo imeli. Nazadnje smo na igrah nastopili 2008, zato bi bila uvrstitev v Pariz velika stvar za našo državo. To čutijo tudi navijači, ki bodo zagotovo nas šesti igralec,” je slovenskim novinarjem v Grčiji dejal Kostas Papanikolao.

V drugem polfinalu ob 20. uri bosta igrala Hrvaška in Dominikanska republika. Potnik v Pariz iz Pireja bo znan v nedeljo po finalu, ki je na sporedu ob 20.00.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.