23:20, sob, 6. Jul

Konec olimpijskih sanj za slovenske košarkarje





Košarkarji Slovenije so v polfinalu kvalifikacijskega turnirja v Pireju za olimpijske igre v Parizu izgubili z Grčijo z 68:96 (14:32, 33:47, 50:66).

Slovenska košarkarska reprezentanca se je po porazu proti Grčiji poslovila od sanj o drugem zaporednem nastopu na olimpijskih igrah. V polfinalu kvalifikacijskega turnirja v Pireju je morala priznati premoč gostiteljem, ki so slavili s 96:68.

Drugi poraz na turnirju za Slovenijo

Slovenija je izgubila drugič na turnirju. Grčija je bila pred polno dvorano temperamentnih navijačev prepričljivo boljša in se bo v finalu v nedeljo zvečer za edino olimpijsko vozovnico iz Pireja pomerila z zmagovalcem drugega polfinala Hrvaška – Dominikanska republika.

Slovenija je bila proti favorizirani domači zasedbi brez pravih možnosti za uspeh. Grki so že v startu povedli s 13:0 in nato z nepopustljivo predstavo nadaljevali vse do sredine druge četrtine, ko so prišli do najvišje prednosti v prvem polčasu – 42:19.

Proti agresivni obrambi se slovenski košarkarji niso razigrali; v prvih dvajsetih minutah so imeli 39-odstotni met iz igre (trojke 5:14), v skoku so zaostali 16:21, Luka Dončić pa je do odmora dosegel deset točk (3:7 met iz igre, prosti meti 2:6) in imel šest izgubljenih žog.

Ob štirinajstih točkah zaostanka ob polčasu je upanje na preobrat še obstajalo, a je hitro splahnelo, ko je Grčija z nizom trojk znova prišla do 22 točk prednosti – 58:36 (24.).

Slovenija vseeno ni obupala. Selektor Aleksander Sekulić je poizkusil z vsemi dvanajstimi igralci, vendar zgolj dva razpoložena košarkarja v napadu, ob Dončiću je dobro partijo prikazal še novi naturalizirani Američan Josh Nebo (17 točk, 7 skokov), nista bila niti približno dovolj, da bi zaostanek zmanjšala na dosegljivo razliko.

Vodili so celo za več kot 30 točk

Slovenija se v drugem polčasu ni spustila pod 16 točk zaostanka, dokončno pa je belo zastavo izobesila sredi zadnje četrtine, ko se je razlika povzpela preko 30 točk (84:53).

Dončić je zbral 21 točk (met 7:14, trojke 5:9), sedem skokov in pet podaj ter imel deset izgubljenih žog.

Za Grčijo sta največ točk dosegla Thomas Walkup (19) in Vasileos Tolipulos (17), prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo pa je igral le dvajset minut in zbral 13 točk.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.