23:19, sob, 6. Jul

FOTO: Včeraj dve, danes pa že pet helikopterskih reševanj





Letalska policijska enota je samo danes z dežurno GRZS ekipo za reševanje v gorah do 18. ure posredovala v kar petih reševanjih, ki so si sledila eno za drugim. Lani v istem obdobju (od 1. junija do danes) je bilo takih helikopterskih reševanj 38, letos jih je že 42.

VIR:PU Kranj

Po dveh reševanjih včeraj (Kredarica in Storžič), je danes zjutraj policijska posadka z GRZS ekipo najprej reševala v Severni Triglavski steni, kjer se je po padcu v steni zaradi odloma skale poškodoval tujec. Nato so na območju gore Nad Šitom Glava pomagali alpinistu, ki je v steni zdrsnil na mokri podlagi in se prav tako poškodoval.

V Hudičevem borštu na območju Preddvora so nato obravnavali nesrečo v okviru tandemskega poleta z jadralnim padalom, na Srednjem Vrhu na območju Zelenice in na Kališču pa sta si pohodnika zaradi neprevidnosti poškodovala nogi.

VIR:PU Kranj

Največ nesreč letos se je zgodilo v okviru pohodništva (27) ter alpinizma in plezanja (6), časovno pa so zgostitve dogodkov predvsem v popoldanskem času (27). V Julijskih Alpah je bilo nesreč 23, v Kamniško Savinjskih Alpah 10, 4 v gorah Karavank, ostale pa na drugih lokacijah. Po vzrokih je največ padcev in zdrsov (17).

V osmih primerih pohodniki niso bili ustrezno pripravljeni za turo. Pozivamo k ustrezni pripravi na turo ter prilagoditvi aktivnosti svojim psihofizičnim zmožnostim in opremi. Pri načrtovanju ture uporabljajte slovenske karte in podatke ter preverjene strani, med njimi to na povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.