10:27, tor, 23. Jul

Napoved: Danes na Poštni ulici koncert Vika Pecova, priznanega makedonskega pianista





V središču Maribora je med najbolj obiskanimi ulicami zagotovo Poštna ulica, ki ima na eni strani polno dogajanja zaradi lokalov, hkrati pa ti skupaj ali posamezno pripravljajo tudi dogodke, prireditve, koncerte. Eden takih je tudi nocojšnji nastop makedonskega pianista Vika Pecova, ki bo ob 20. uri zaigral in zapel pred Piafom.

Viktor “Chico Viko” Pecov je pevec, producent, pesnik in pianist. Prihaja iz Makedonije, kjer je končal glasbeno šolanje in se uvrstil med najboljše pianiste svoje generacije. Njegov glasbeni izraz je zelo raznolik, prosto se sprehaja med stili in zvrstmi in se ne veže na kakšnega posamezno. Vse v njegovi glasbi je odraz vsakodnevnih pripetljajev, novih spoznanj in opazovanja ljudi in dogodkov.

Pred Piafom bo Viko predvsem vokalno in instrumentalno improviziral, se sprehajal med žanri in melodijami. Težko napovemo, v katero smer bo glasba šla, vsekakor pa lahko pričakujemo, da bo zrcalo odnosa med pianistom in okolico, napovedujejo v Piafu, kjer Chica Vika večkrat povabijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.