08:23, tor, 23. Jul

Ste pripravljeni na spremembe, ki jih prinaša skorajšnji prvi krajec Lune in planeti v novih položajih?





V nedeljo, 14. julija 2024, bo Luna v tehtnici, ob 16.52 pa pride v škorpijona. Prvi krajec bo ob 0:49. Sonce bo v raku, Merkur pa v levu. Za marsikoga je to cel kup podatkov, s katerimi ne ve, kaj bi počel, marsikdo pa bo vedel, da bo prvi krajec zagotovo prinesel spremembe. Skupaj z drugimi podatki pa tudi drugačno energijo.

Pa poglejmo, kaj se bo dogajalo na energijski ravni te dni do prvega krajca, predvsem pa v nedeljo.

Luna v tehtnici in škorpijonu

Luna v tehtnici prinaša energijo harmonije, diplomacije in iskanja ravnovesja. Tehtnica, ki jo vlada Venera, se osredotoča na odnose, estetiko in pravičnost. Ko je Luna v tehtnici, smo bolj naklonjeni sodelovanju, pogajanju in iskanju rešitev, ki koristijo vsem vpletenim. To je čas, ko lahko izboljšamo svoje odnose in ustvarimo lepše okolje okoli sebe.

Ko pa Luna preide v škorpijona, postane energija intenzivnejša in bolj čustveno nabita. Škorpijon, ki mu vladata Mars in Pluton, se osredotoča na transformacijo, globoka čustva in skrite resnice. To je čas, ko lahko doživimo globoke notranje spremembe, se soočimo s svojimi strahovi in najdemo moč v sebi za premagovanje ovir.

Prvi krajec Lune

Prvi krajec Lune se zgodi, ko Luna doseže 90-stopinjski kot s Soncem. To pomeni, da sta Luna in Sonce v kvadratu, kar prinaša energijo napetosti in izzivov. Ta faza Lune je povezana z akcijo in odločnostjo. To je čas, ko se začnemo usmerjati proti spremembam, ki bi jih radi doživeli v življenju. Med prvim krajcem se lahko lotimo investicij, organizacije dogodkov in načrtov, ki ne ostanejo samo v glavi ali na papirju, ampak se res nekaj premakne k njihovi uresničitvi.

Sonce v raku

Sonce v raku prinaša energijo čustvenosti, domačnosti in skrbi za družino. Rak, ki mu vlada Luna, je povezan z našimi koreninami, domom in notranjim svetom. Ko je Sonce v raku, smo bolj naklonjeni introspekciji, skrbimo za svoje najbližje in iščemo čustveno varnost. To je čas, ko se osredotočamo na svoje notranje potrebe in gradimo trdne temelje za prihodnost.

Merkur v levu

Merkur v levu prinaša energijo izražanja, ustvarjalnosti in samozavesti. Lev, ki mu vlada Sonce, je povezan z egom, samozavestjo in željo po priznanju. Ko je Merkur v levu, smo bolj naklonjeni izražanju svojih misli in idej na dramatičen in prepričljiv način. To je čas, ko lahko uporabimo svojo ustvarjalnost in komunikacijske spretnosti za doseganje svojih ciljev.

Energija prvega krajca in kaj lahko pričakujemo

Prvi krajec namreč povzroči, da se ljudje začnemo usmerjati proti spremembi, ki bi jo radi doživeli v življenju. Res je, da je zdaj sredi poletja zelo vroče in bi marsikdo rajši ležal in čakal, da vročinski val mine, a nekateri imajo veliko željo, da bi se jim v življenju zgodile spremembe. Zdaj je tisti čas, ko lahko kaj za to tudi naredimo, da bomo bližje uresničitvi. Ne nazadnje je marsikdo zdaj v zagonu, pripravljen na to, da se “nekaj zgodi”.

Za prvi krajec namreč pravijo, da je to čas, v katerem se lahko lotimo investicij, organizacij dogodkov, načrtov, ki ne ostanejo samo v glavi ali na papirju, ampak se res nekaj premakne k njihovi uresničitvi. Zagotovo se bodo pojavile tudi ovire, a naj nas to ne prestraši. Luna in Sonce nista zdaj v ravno harmoničnem aspektu, ampak se med seboj izzivata. A to naj nas ne prestraši. Dovolj je, če naredimo vsaj kak korak naprej, da ne obstanemo na miru in v isti situaciji.

Vsak planet in njegov položaj v astrologiji prinaša specifične energije in vplive, ki oblikujejo naše življenje in odločitve. Razumevanje teh energij nam lahko pomaga bolje navigirati skozi izzive in priložnosti, ki jih prinaša vsak dan. Naj vam energije Lune v tehtnici in škorpijonu, Sonca v raku ter Merkurja v levu pomagajo pri doseganju vaših ciljev in ustvarjanju harmonije v vašem življenju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.