10:15, tor, 23. Jul

Na hrvaški plaži po novem plačilo prostora za brisačo





Eden od barov na plaži v Vodicah na Hrvaškem to poletje zaračunava najem prostora za brisačo, ki obiskovalce plaže stane štiri evre, medtem ko je najem baldahina še desetkrat dražji. Lastniki bara trdijo, da gre za zasebno posest in ne za plažo, piše hrvaški portal Morski.hr.

Prostor za brisačo na plaži pred enim od barov v Vodicah obiskovalce stane štiri evre na dan, baldahin lahko najamejo za 43 evrov, ležalnik pa za deset evrov.

V baru so za portal Morski.hr dejali, da gre za zasebno posest, ki je od plaže oddaljena deset metrov. To po njihovih besedah pomeni, da lastnik na tem prostoru lahko zaračuna tudi zrak.

Dodali so, da dovoljenja za zaračunavanje omenjenih storitev ne potrebujejo, zato bo vsak, ki bo na tem mestu želel postaviti brisačo, moral plačati za to. Morski.hr medtem opozarja, da za to storitev morajo imeti registrirano dejavnost, prav tako pa morajo izdati račun. Ali izpolnjujejo te pogoje, še preverjajo.

Morajo biti dostopne vsem 

Morske plaže na Hrvaškem morajo biti dostopne vsem, v skladu z zakonodajo jih ne smejo ograjevati niti zaračunavati za vstop nanje. Morsko javno dobro po hrvaški zakonodaji zajema šest metrov širok obalni pas, kar pomeni, da privatizacija plaž ni mogoča.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.