08:26, tor, 23. Jul

Ante Šimundža o povratni tekmi: “Maribor je v evropskih tekmovanjih kot klub izkušenejši in skušali bomo te prednosti izkoristiti”





Maribor je na prvi tekmi v kvalifikacijah za igranje v Evropi klonil v Plovdivu.

Trener Maribora Ante Šimundža je bil s pristopom zadovoljen, z rezultatom pa seveda ne, navaja Nogomania:”Nismo zadovoljni z razpletom. Da je nasprotnik zahteven, smo vedeli, zato smo se temeljito pripravili in dobro odgovorili. Nasprotnik je zadel dvakrat, mi samo enkrat. Čeprav smo imeli situacije, ki bi jih lahko boljše izkoristili. Hočemo biti uspešni, zato bo treba dobro analizirati vse, kar se je dogajalo tukaj. Ker smo izgubili, razumljivo, nimamo razlogov za zadovoljstvo. Pot, po kateri smo šli v Evropo, pa je prava. Glede na to, da je prva uradna tekma, je treba določene zadeve tudi razumeti in sprejeti. Zaslužili bi si več, a to je nogomet. Ne dvomim pa, da na povratni tekmi Botev čaka zelo zahtevna naloga.”

Domače igrišče in navijači 

Na povratni tekmi v Ljudskem vrtu Šimundža pričakuje drugačen razplet, še zapišejo pri Nogomanii: “Igrati tukaj in pred našimi navijači je velika razlika. Tukaj je domače igrišče, s številnimi navijači, prednost za njih, v Ljudskem vrtu bo za nas. Zaradi energije, ki jo bomo imeli in jo moramo uporabiti v svojo prid. Maribor je v evropskih tekmovanjih kot klub izkušenejši in skušali bomo te prednosti izkoristiti, nič pa ni samoumevnega. Če ne bomo na najvišji možni ravni na povratni tekmi, ne bo v redu. Ampak upam in verjamem, da bomo storili vse, da bomo čez en teden še za stopnjo, če ne dve, boljši ter v skupnem seštevku uspešnejši od tekmecev.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.