21:20, pon, 22. Jul

VIDEO: Joker Out v poletni festivalski vrvež z novim singlom Šta bih ja





Joker Out predstavljajo pesem Šta bih ja.

Pesem, ki je postala viralna že v času evropske turneje See you Soon, zdaj živi tudi kot uradni singel. Šta bih ja je pa med drugim tudi glasbena napoved tretjega studijskega albuma, ki ga bodo Joker Out izdali v začetku letošnje jeseni.

Joker Out trenutno užijejo poletno vzdušje na velikih festivalskih odrih. Samo v juliju in avgustu jih čakajo koncerti na kar devetih festivalih po Evropi. Če so še pred dnevi noreli na odru z občinstvom festivala Ruisrock na Finskem, se festivalska evforija te dni nadaljuje na srbskem Exitu, nato v Varšavi, Deichbrand festivalu v Nemčiji, Plovdivu v Bolgariji in seveda avgusta na glavnem odru slovitega festivala Sziget na Madžarskem.

Ljubezen na daljavo 

Ko so se v začetku leta Jokerji za nekaj časa umaknili v London, je v iskanju navdiha za tretji studijski album nastala skladba Šta bih ja. Pesem govori o ljubezni na daljavo in občutkih, ki jih je v velikem mestu doživela peterica.

“Ko se v mističnih londonskih nočeh iskanje ljubezni in bližine preliva iz vsakega kozarca in preži za vogalom,” poetično vsebino songa strne Bojan Cvjetićanin. Ognjevitost, s katero je zaznamovan song, odlično dopolnijo še z izjavo: “Šli smo na zahod po svetovljanski navdih, a sta se v nas vnela balkanski duh in zvok. Ta intenzivna mešanica lastne kulture in novih izkušenj se je prelila v pesem, kar jo naredi res posebno.”

Pesem se je vsrkala v občinstvo že ob prvem izvajanju v živo, v sklopu turneje See You Soon. Čeprav še ni bila uradno izdana, so jo oboževalci na koncertih posneli, razširili po svetovnem spletu in brez težav osvojili še eno besedilo. “Že od prvega koncerta smo vedeli, da je to naš naslednji singel, saj je komad požel daleč največjo evforijo v občinstvu. Takoj po prvi javni izvedbi je posnetek zaokrožil na TikToku in postal viralen. Kmalu pa ga je občinstvo pelo kot vse ostale pesmi z albumov,” dodajajo Joker Out.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.