06:33, tor, 23. Jul

Se vam splača tankati zdaj ali počakati? Nekateri raje počakajte …





V torek prihajajo nove cene pogonskih goriv. Se izplača počakati ali napolniti rezervoar še pred torkom?

Že tradicionalno so pri Mojih financ tudi tokrat pripravili analizo gibanja cen goriv na meditranskem pred torkovo spremembo goriv. Kot napovedujejo pri omenjenem mediju tokrat ne gre pričakovati večjih sprememb, po njihovih napovedih bi cena bencina morala ostali bolj ali manj enaka, pri dizlu in kurilnem olju pa pričakujejo rahlo pocenitev.

“Od lanske jeseni do začetka zime smo bili priča spremembam cen, ki so bile večinoma ugodne za prebivalstvo ali pa niso prinesle opaznih sprememb. Sledilo je obdobje podražitev, od aprila pa spremljamo bolj ali manj opazne pocenitve. Izjema je bil skok cen pred 14 dnevi. Tokrat pričakujemo, da bo liter bencina še vedno stal približno 1,48 evra. Iz formule izhaja, da bo cena enaka, a manjše spremembe navzgor ali navzdol ne izključujemo (ne razpolagamo z identičnimi podatki kot ministrstvo, ki pripravlja končne izračune),” so zapisali pri Mojih financ o novi torkovi ceni bencina – trenutna cena znaša 1,479 evra na liter.

Novo ceno bo seveda postavilo ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, ki običajno novo ceno goriv izven avtocestnega obroča sporoči v ponedeljek v zgodnjih popoldanskih urah.

Kurilno olje in dizel malenkost cenejša

Boljšo novico kot lastniki bencinskih vozil lahko pričakujejo lastniki dizelskih avtomobilov in drugih prevoznih sredstev na dizel. “Po osrednji oceni pričakujemo, da bo cena litra dizla malce nižja, in sicer za približno pol centa. Liter dizla bi potemtakem stal za spoznanje več od 1,50 evra,” ugotavljajo pri Mojih financah. Trenutna cena dizla je postavljena pri 1,507 evra na liter.

Podobno gibanje pričakujejo pri kurilnem olju. Od torka bo liter cenejši za približno pol centa. Liter bo tako stal okoli 1,14 evra, so še zapisali. Trenutna cena kurilnega olja je postavljena pri 1,145 evra na liter.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.