05:03, tor, 16. Jul

FOTO: Gasilci sanirali škodo več ur, nadaljujejo danes, odprte tudi določene trgovine





Kot so sporočili iz štaba Civilne zaščite Slovenska Bistrica, je bilo v včerajšnjem neurju prizadeto celotno območje občine, najbolj pa širše območje mesta Slovenska Bistrica ter območje krajevnih skupnosti Zgornja Ložnica in Vrhole Preloge. Aktiviranih je bilo 12 prostovoljnih gasilskih društev, ki izvajajo nujno zaščito poškodovanih objektov, zaradi velikega obsega škode pa bodo delo nadaljevali tudi v danes.

Iz občine Slovenska Bistrica poročajo o več kot 150 poškodovanih stanovanjskih objektih. Škodo pa je neurje povzročilo tudi na vozilih, objektih sončnih elektrarn, razdelilni transformatorski postaji in trgovskem centru v Slovenski Bistrici ter na drugih objektih v občini.

Neurje z debelo točo je zajelo tudi občino Slovenske Konjice, prav tako so gasilci več klicev na pomoč zaradi razkritih streh objektov ter podrtih dreves prejeli iz občine Šmarje pri Jelšah.

So pa danes zaradi čimprejšnje sanacije, odprta trgovina Inpos v Slovenski Bistrici. “Obvestilo: jutri bo zaradi izrednih razmer, odprta poslovalnica v Slovenski Bistrici,” so sporočili včeraj zvečer.

Na družbenih omrežjih zapišejo, da bo b nedeljo odprta tudi Gradbena Trgovina G7, od 8. do 12. ure samo za ljudi, ki so utrpeli škodo v neurju.

Po navedbah agencije za okolje se je nevihta umirila v noči na nedeljo, in res je bilo tako. Ob tem je možno zastajanje padavinske vode in naraščanje hudourniških vodotokov.

Neurja z močnim vetrom in strelami so težave povzročala po državi že v petek. Na območju Ptuja je okoli 18. ure najverjetneje zaradi udara strele zagorelo na gospodarskem poslopju, v katerem je bilo osem telet. Vsa so poginila. O udarih strele so v petek med drugim poročali tudi iz Domžal in Ljubljane, o vetrolomih pa iz več obljubljanskih občin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.