05:13, tor, 16. Jul

V občini Hoče-Slivnica se začenja izgradnja novega pumptrack poligona





Danes se začenja težko pričakovana izgradnja novega pumptrack poligona v Spodnjih Hočah. Projekt, ki ga izvaja podjetje Dalmastroj Stapić d.o.o., naj bi bil zaključen v začetku septembra.

Izboljšanje kakovosti življenja in spodbujanje zdravega življenjskega sloga

Občina Hoče-Slivnica se zavzema za promocijo športa in aktivnega preživljanja prostega časa med svojimi prebivalci. Novi pumptrack poligon je le eden od številnih projektov, ki jih načrtujejo za izboljšanje športne infrastrukture in povečanje kakovosti življenja v občini.

Kolesarski poligon bo dolžine 110 metrov, skupna površina pa znaša 800 kvadratnih metrov. Od tega bo vozne površine 250 kvadratnih metrov, zelenih površin bo 510 kvadratnih metrov in 40 kvadratnih metrov drenažnih površin.

Pumptrack poligoni so posebej zasnovane kolesarske steze, ki omogočajo vožnjo brez poganjanja pedalk, z uporabo “pumpanja” oziroma premikanja telesa gor in dol. Namenjeni so različnim uporabnikom, od otrok do profesionalnih kolesarjev, ter omogočajo razvoj spretnosti, kondicije in zabavo na prostem.

Podjetje Dalmastroj Stapić d.o.o., ki je bilo izbrano za izvedbo del, ima bogate izkušnje z gradnjo tovrstnih objektov.

Ne le občani, temveč tudi prebivalci sosednjih občin, se veselijo zaključka gradnje in otvoritve pumptrack poligona, ki bo nedvomno prinesel veliko veselja vsem obiskovalcem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.