04:57, tor, 16. Jul

Preiskava požara v Portorožu ni mogoča, saj obstaja nevarnost zrušitve: To so nove informacije





Potem ko so gasilci v nedeljo po več urah boja z ognjem le uspeli omejiti in pogasiti požar v kompleksu trgovin in lokalov ob promenadi v središču Portoroža, se danes začenja ocena škode in iskanje vzrokov, zakaj je do požara prišlo. Kot so za STA sporočili s piranske občine, si bodo pogorišče danes ogledali tudi forenziki.

FOTO in VIDEO: Ognjeni zublji uničili 2000 kvadratnih metrov prostorov, škoda nepopisna

Po uspešno pogašenem požaru v lokalu Alaya v središču Portoroža bi morali danes kriminalisti opraviti ogled. Vendar pa to zaradi izjemne statične nestabilnosti objekta ne bo mogoče, je na novinarski konferenci povedal višji policijski inšpektor s Policijske uprave Koper Jure Griljc.

Kriminalisti in kriminalistični tehniki so danes že prispeli na območje pogorišča, a so ugotovili, da vstop v objekt ni mogoč, saj obstaja nevarnost zrušitve.

Objekt si bodo morali najprej ogledali predstavniki gradbene stroke, je na novinarski konferenci pred pogoriščem povedal Griljc. Kot je dodatno pojasnil za STA, še nimajo podatkov, ali bo objekt sploh mogoče obnoviti. Predvideva se sicer, da bo ogled pogorišča, ko bodo zanj izpolnjeni pogoji, trajali več dni.

Po besedah poveljnika gasilske operative Gasilske brigade Koper Jan Brodar so bili gasilci o požaru v nedeljo obveščeni malo po 11. uri, ob prihodu na prizorišče pa je bil objekt že povsem v dimu, vidnost pa nična, zaradi česar so si pomagali s tipanjem. Termo kamere so razkrile, da temperatura pod streho dosega 800 stopinj Celzija, zaradi česar so se bali, da bi se streha vdrla. To se je med gašenjem tudi zgodilo.

Požar so do večera sicer uspeli pogasiti, so pa zvečer in ponoči nadaljevali z gasilsko stražo, med katero so gasili še posamezna žarišča. Pri gasilski straži je pomagalo tudi 35 gasilcev iz Postojne. Danes gasilci nadaljujejo s periodičnimi ogledi pogorišča.

Kot je povedal Griljc, trenutno še ni znan vzrok požara, je pa Brodar dodal, da je bilo v skladišču, kjer je požar izbruhnil, veliko alkoholnih pijač in plastičnih mas, ki ob gorenju sprožajo gost črn dim, čemur so bili tudi priča ob prihodu na prizorišče.

Policija je danes območje zavarovanja zožila, plaža je tako spet odprta, prav tako so sprostili promet po cesti proti Luciji.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.