04:52, tor, 16. Jul

Ponovno zbiranje plastenk za društvo Junaki 3. nadstropja: Zbiranje tudi v Mariboru





Zaradi izjemnega uspeha prve akcije Plastenke za Junake, ko smo prebivalci Slovenije v dobrih petih mesecih, kolikor je trajala akcija, za društvo Junaki 3. nadstropja zbrali 621.881 odpadnih plastenk, kar je več kot 18 ton ločeno zbrane odpadne plastike, so se Junaki 3. nadstropja skupaj z Lidlom Slovenija in podjetjem Interzero Slovenija odločili, da akcijo ponovijo.

Podjetji bosta Junake ponovno podprli pri zbiranju odpadnih plastenk za pomoč otrokom, obolelim za rakom, ter obenem prispevali k zmanjševanju onesnaževanja okolja in večjemu recikliranju embalaže.

Tudi tokrat bodo v treh izbranih Lidlovih trgovinah zagotovili prostor za zbiranje odpadnih plastenk, sredstva od njihove prodaje pa bodo namenili društvu. Lidl Slovenija se je ob tem zavezal še k dodatni donaciji 10.000 evrov. Akcija bo potekala med 15. julijem in 30. septembrom 2024.

MP produkcija

Prebivalce Slovenije, ki so množično sodelovali v prvi akciji, je poleg srčnosti in globokega čuta za sočloveka vodila tudi močna okoljska ozaveščenost. Lidl Slovenija in Interzero Slovenija pa sta poskrbela za trajnostno ravnanje z zbranimi plastenkami ter omogočila pravilno recikliranje plastenk in ponovno uporabo za nov izdelek; tako nobena zbrana plastenka ni končala v naravi in onesnaževala okolja, k čemur se partnerja zavezujeta tudi tokrat.

Cilj je zbrati vsaj 350.000 plastenk ter izkupiček od prodaje in dodatno donacijo nameniti za Junake 3. nadstropja Snovalci akcije so si postavili cilj, da v dobrih dveh mesecih, kolikor bo trajala akcija, zberejo vsaj
350.000 plastenk.

Avtomat sprejema:
 prazne plastenke pijač s prostornino 100 ml do 3 l;
 plastenke ne smejo biti stisnjene, zamaški in črtne kode naj ostanejo na plastenkah;
 štejejo samo plastenke, ki so oddane v avtomat (plastenk ne puščamo pred trgovino ali
avtomatom);

Avtomat ne sprejema: pločevink, steklenic, plastenk olja in kisa, čistil, šamponov.

Sredstva, ki jih bo od prodaje plastenk iztržilo podjetje Interzero Slovenija, bodo predana društvu Junaki 3. nadstropja, kjer jih bodo namenili za pomoč otrokom, obolelim za rakom, in njihovim družinam. Na leto v Sloveniji za rakom zboli od 70 do 80 otrok, rak pa je tudi najpogostejši vzrok smrti pri otrocih, starih od 5 do 14 let.

Prazne plastenke pijač zbirajo v treh Lidlovih trgovinah

Od 15. julija 2024 naprej bodo v treh Lidlovih trgovinah – v Ljubljani na Toplarniški ulici, v Mariboru na Titovi cesti (pri Europarku) in v Kranju na Šucevi ulici – ponovno postavljene posebne naprave za zbiranje, kamor lahko vsak odda odpadne plastenke pijač. Ločeno zbrana odpadna plastika bo v celoti predana družbi za ravnanje z odpadno embalažo Interzero Slovenija, ki bo poskrbela za ustrezno recikliranje in ponovno uporabo. Tako bodo pripomogli k ohranjanju okolja, saj se v tem primeru za proizvodnjo novih proizvodov ne bodo uporabile primarne surovine, temveč reciklati. Ko iz odpadne plastenke proizvedemo novo plastenko, zmanjšamo potrebo po na novo proizvedeni plastiki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.