13:49, tor, 16. Jul

Nekaj dni pred uničujočim požarom v Portorožu izrečene grožnje o požigu





Požar v središču Portoroža, ki je popolnoma uničil kompleks, vključno s priljubljenim lokalom Alaya, je pogašen, vendar je na terenu še vedno ekipa gasilcev, poroča Regional obala.

Omenjeni portal navaja, da lastnik objekta, znan koprski gradbinec Ante Guberac, ocenjuje škodo na več milijonov evrov. Pojavljajo se tudi ugibanja o morebitnem načrtnem požigu objekta, saj je pred kratkim prišlo do pretepa, v katerem so bile izrečene grožnje o zažigu. Po besedah lastnika škoda znaša med 3 in 4 milijone evrov.

“Morda ne bomo nikoli z gotovostjo vedeli, ali je bil požar res podtaknjen. Tudi jaz sem seznanjen s tem, da je bil prejšnji vikend v lokalu pretep. Takrat naj bi eden od udeleženih zagrozil, da bo lokal zažgal. Od groženj do dejanja je sicer dolga pot, zato ne moremo reči, da je to tudi v resnici naredil. Upam, da bodo forenziki vsaj približno ugotovili, kaj je sprožilo požar. Samo dve možnosti sta: da je bil podtaknjen ali pa da je prišlo do napake na električni napeljavi,” je dejal za portal Regional obala. Več lahko preberete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.