20:28, tor, 16. Jul

FOTO in VIDEO: Danes odprli Jezerske terase ob Trojiškem jezeru, nov prostor za dogodke





Ob Trojiškem jezeru pri Brunarici so postavili Jezerske terase, na katerih se lahko sprehajalci spočijejo, hkrati pa delujejo kot tribuna s sedeži ob prireditvah, ki potekajo ob jezeru, od letnega kina do Nedelj ob jezeru.

V okviru projekta Oživitve Trojiškega jezera je tako z leseno prostorsko intervencijo Sveta Trojica v Slovenskih goricah dobila dodatne priložnosti za razvoj turizma ob jezeru, terase za ribiče, hkrati pa tudi prostor, kjer bodo lahko posedeli tudi romantični sprehajalci, ki si bodo zaželeli videti sončni zahod na drugi strani jezera, jezerske terase so namreč postavljene prav tako, da bodo lahko tisti, ki bodo tam sedeli, občudovali sončne zahode.

Da gre za ustvarjanje novega prostora za preživljanja prostega časa, je potrdil tudi trojiški župan David Klobasa in naštel dejavnosti, ki se vrstijo ob jezeru.

K sodelovanju v projektu je trojiška občina povabila športno društvo Klub malega nogometa Sveta Trojica, to se je pozitivno odzvalo, saj so v društvu videli velik potencial Jezerskih teras. Simon Kos, član Nadzornega odbora društva Kluba malega nogometa Sveta Trojica, je tako poudaril, da so se z veseljem odzvali povabilu, saj gre za povezovanje z naravo, s turizmom, športom.

Terase so narejene iz lesa in kovine, saj so za podkonstrukcijo uporabili vročecinkano kovino, da bo podkonstrukcija dlje obstojna. Temelje so naredili v zemljo. Uporabili so termično obdelan bor, ki ima posebno barvo. S termično obdelavo so mu podaljšali življenjsko dobo. Manj se tudi trstiči kot sibirski macesen, njegova življenjska doba pa je 20 do 30 let, če ga bodo ustrezno negovali in varovali. Več o tem je povedal Kristijan Strah, predstavnik izvajalca Jezerskih teras, podjetja Miles iz Apač.

Zadovoljni so tudi občani, ki so prišli na odprtje Jezerskih teras, med njimi je bil tudi Peter Leopold, ki je prav tako kot ostali danes malo posedel na Jezerskih terasah.

Še nekaj utrinkov z odprtja Jezerskih teras:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.