19:18, pon, 22. Jul

FOTO: Ksenija Filipič kot prva slovenska DJ-ka zablestela na Ultra Europe





Govorili smo s Ksenijo Filipič – DJ XENIO, ki ji je uspelo, kar še nobeni slovenski DJ-ki ni. Nastopila je na festivalu Ultra Europe.

Priznala nam je, da je bila to vedno njena velika želja, zato je navdušena in počaščena. “Občutek, da so se mi sanje uresničile, je bil neverjeten. Je pa tudi veliko priznanje za moje dosedanje delo in ves trud, ki sem ga vložila.”

“Ta nastop je zame izjemno pomemben, saj predstavlja vrhunec mojega dosedanjega dela in truda. Pomeni prelomnico v moji karieri, saj mi odpira vrata do večje mednarodne prepoznavnosti in novih priložnosti. Poleg tega sem izjemno ponosna, da sem kot prva Slovenka DJ-ka nastopila na Ultra Europe in s tem ponosno predstavljala Slovenijo.”

Priprava na tako velik dogodek je bila zelo intenziven: “Osredotočila sem se na izbor najboljših skladb, pripravila sem ekskluzivne remikse in poskrbela za tehnično popolnost nastopa. Poleg tega sem se posvetila tudi fizični pripravi, da bom na odru dala vse od sebe.”

“Posebna vez med mano in poslušalci in trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabila.”

Izkušnjo za lokalec.si opiše kot naravnost spektakularno: “Občinstvo je bilo neverjetno energično, in eden najbolj nepozabnih trenutkov je bil, ko so vsi v en glas peli eno izmed mojih pesmi, me spodbujali, vzklikali moje ime in mahali s slovenskimi zastavami. To je bila res posebna vez med mano in poslušalci in trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabila.” 

“Obiskovalci festivala so me sprejeli z odprtimi rokami. Njihova podpora in navdušenje sta bila resnično navdihujoča, kar me je dodatno motiviralo, da sem dala vse od sebe na odru. Posebna zahvala pa gre slovenskim obiskovalcem, ki so s slovenskimi zastavami in neverjetno podporo dodatno prispevali, da je moj nastop bil zares poseben in nepozaben,” pove hvaležna, da se ji dogajajo tako lepe stvari.


“Verjamem, da bo moj uspeh navdih za mlade slovenske DJ-e. Prepričana sem, da bodo videli, da je mogoče doseči velike stvari tudi na mednarodni ravni, in da se bodo še bolj trudili uresničiti svoje sanje. Kot prva Slovenka DJ-ka na Ultra Europe želim pokazati, da so naše sanje dosegljive in da lahko s ponosom predstavljamo Slovenijo,” pove.

Slovenija kljub svoji majhnosti, polna uspešnih ljudi

In kako pomembno je po njenem mnenju, da se slovenski umetniki predstavljajo na mednarodnih odrih? “Zelo pomembno. To nam omogoča, da pokažemo svoj talent širšemu občinstvu, izmenjujemo izkušnje z drugimi umetniki in gradimo mostove med različnimi kulturami. Sploh za Slovenijo menim, da je to zelo pomembno, saj je kljub svoji majhnosti, polna uspešnih ljudi, ki so marsikaj dosegli na različnih področjih, tako da se slovenski umetniki morajo predstavljati na mednarodnih odrih, da za njih sliši cel svet. Moj nasvet je, samo pogumno in vztrajno!”

Povprašali smo jo tudi, kako bo preživela preostanek poletja. “Preostanek poletja bom preživela delovno, saj imam še kar nekaj nastopov po različnih festivalih in klubih, konec avgusta me čaka tudi turneja po Aziji.  Vsekakor pa bom našla tudi čas za krajši dopust, da si napolnim baterije in se pripravim na nove izzive, ki prihajajo,” nam še pove Ksenija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.