18:35, sob, 27. Jul

Bolgari potisnili Mariborčane v konferenčno ligo





Nogometaši Maribora so na povratni tekmi 1. kroga evropske lige v Ljudskem vrtu igrali neodločeno 2:2 (1:0) z Botevom Plovdivom. Ta bo po tem, ko je prvo tekmo dobil z 2:1, nadaljeval v 2. krogu evropske lige, Mariborčani pa bodo igrali v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige.

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 8124, sodniki: Romanov, Berkut, Zaporoženko (vsi Ukrajina).
* Strelci: 1:0 J. Repas (13.), 1:1 Nwachukwu (47.), 1:2 Ujah (60.), 2:2 Beugre (80.).
* Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Milec, J. Repas, Ž. Repas (od 63. Sikošek), Bourles (od 63. Beugre), Iličić, Barišić (od 56. Božić), Jakupović (od 74. Grlić).
* Botev: Igonen, Minkov, Tamm, Conte, Balojanis, Pereira, Eto’o, Akere (od 69. Ukaki), Popov (od 83. Diabate), Iliev (od 46. Nwachukwu), Ujah (od 87. Sekulić).
* Rumeni kartoni: Popov, Ukaki, Minkov, Eto’o.
* Rdeči karton: /.

Čeprav je Mariborčane v Ljudskem vrtu podpiralo lepo število gledalcev, pa se je bolgarski tekmec pokazal za malce previsoko oviro.

Izbranci trenerja Anteja Šimundže so sicer začeli po željah in hitro povedli, toda v prvi polovici drugega polčasa je bolgarska zasedba prišla do preobrata, ki ga vijoličnim, ti niso mogli računati na Hilala Soudanija, kljub nekaj priložnostim ni uspelo izničiti.

Bolgare v 2. kvalifikacijskem krogu čaka Panathinaikos Benjamina Verbiča, Andraža Šporarja in Adama Gnezde Čerina, Maribor pa bo evropsko pot nadaljeval v 2. kvalifikacijskem krogu konferenčne lige, kjer se bo meril z romunsko Universitateo Craiovo.

Tekma se je začela kar živahno z obeh strani, nekoliko odločnejši so bili domači, ki so imeli lepo priložnost v šesti minuti, ko je Sven Šoštarič Karič z glavo po podaji s prostega strela žogo poslal čez gol.

V 12. minuti je Josip Iličić prvič opozoril nase, a zadel le zunanji del mreže, minuto pozneje pa so slovenski podprvaki le povedli. Iličić je žogo oddal Janu Repasu, ta pa je s približno 20 metrov sprožil nizek strel in matiral Matveija Igonena.

Pozneje, predvsem v drugi polovici polčasa, so tudi Bolgari na trenutke odločneje krenili proti vratom Ažbeta Juga, ta je moral posredovati v 37. minuti po strelu Samuela Akereja. Na drugi strani je Maks Barišić v 41. minuti žogo z glavo poslal točno v vratarja Boteva.

V uvodu drugega polčasa si je domača ekipa privoščila napako s poigravanjem v obrambi, kar je kaznoval Christian Nwachukwu za izenačenje na 1:1.

Malce zatem bi lahko Mariboru prednost spet priigral Redwan Bourles, a je zapravil priložnost, v 60. minuti pa so Bolgari povedli, po podaji Nwachukwuja z leve strani je žogo z močnim strelom v mrežo poslal Anthony Ujah.

Botev, pri katerem Alen Korošec, prišel iz Rogaške, ni dobil priložnosti za igro, je bil v teh trenutkih boljši tekmec, toda v 76. minuti je imel 17-letni Niko Grlić novo lepo priložnost za Maribor, a je za malenkost zgrešil cilj, tako kot tudi Martin Milec s prostega strela v 78. minuti.

V 80. minuti pa je Etienne Beugre obudil upe domače zasedbe, potem ko je zadel z glavo za 2:2. Beugre je bil nevaren tudi v 89. minuti, Maribor pa je vztrajno iskal tretji zadetek, ki bi pomenil podaljšek. Tega pa ni uspelo doseči niti Janu Repasu v sodniškem dodatku, ko je imel še zadnjo lepo priložnost tekme.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.