17:48, pon, 22. Jul

FOTO in VIDEO: V taborski enoti Totega DCA Maribor tudi poleti telovadijo, se družijo in se zabavajo





Obiskali smo enoto Totega DCA Maribor na Taboru, kjer jutro začnejo z razgibavanjem na zelenici, igrajo namizni tenis, se družijo … Tudi čez dan so zelo aktivni in vabijo, da se jim pridružijo ljudje, ki si želijo druženja, pogovorov in zanimivih aktivnosti.

V prostorih društva Toti DCA Maribor se tudi poleti dogaja veliko, k njim prihaja več uporabnikov, največ je starejših, a še kako aktivnih. Jasna Kovačič, vodja enote Tabor Toti DCA Maribor, je povedala več o tem, kaj vse delajo. Pa tudi, kdo jih obišče, to so namreč obiskovalci iz Šenta, otroci iz Pika Centra pa tudi otroci, ki obiskujejo počitniški program ZPM Maribor.

Naša ekipa je ujela navdušence na namiznim tenisom, zunaj pa so imele gospe in en gospod še redno jutranjo razgibavanje.

Mnoge gospe, ki so na jutranjem razgibavanju, namreč ostanejo tudi potem v prostorih na Gorkega ulici, poklepetajo, pridružijo se jim tudi moški. Skupaj si vzamejo čas drug za drugega, sodelujejo pri drugih aktivnostih. In tako jim mine dan. Vabijo pa tudi druge, da se jim pridružijo. Zavedajo se namreč prav iz svojih izkušenj, kako pomembno je, da na starost ne ostanejo sami, ampak da imajo koga za klepet, pogovor, druženje, za kako družabno igro ali pa za rekreacijo, šport. Ne nazadnje urejajo tudi gredico prav na tistem mestu, kjer imajo sicer jutranjo telovadbo. Urnike svojih aktivnosti imajo napisane tako v enoti kot tudi na njihovi Facebook strani in spletni strani.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Še nekaj utrinkov z druženja, jutranje rekreacije in namiznega tenisa:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.