18:28, pon, 22. Jul

FOTO in VIDEO: Ptuj bo te dni prestolnica footgolfa, odvil se bo turnir I feel Slovenia Footgolf Open – Ptuj 2024





V soboto in nedeljo, 20. in 21. 7., bo na ptujskem golf igrišču potekal turnir I feel Slovenia Footgolf Open – Ptuj 2024.

Footgolf klub Ptuj in Footgolf zveza Slovenije sta v zadnjih petih letih tradicionalno organizatorja največjega slovenskega turnirja v footgolfu, ki se je v devetih letih razvil na sedmih slovenskih golf igriščih. Sedem slovenskih klubov skrbi za razvoj hibridnega športa, kateri vsebuje pravila s sveta golfa ter elemente s področja nogometa. Footgolf se lahko igra od osmega leta, pa vse do poznih zrelih let. V svetu footgolfa uživajo tako ženske kot tudi moški na vzorno urejenih golf zelenicah in podobno kot po vsem svetu, se šport in priljubljena oblika rekreacije razvija tudi v Sloveniji.

Prihajajoči dnevi bodo na Ptuj privabili 153 tekmovalk in tekmovalcev iz 12-ih držav, kar je rekordno število tekmovalcev v footgolfu, ki so jih gostili v Sloveniji.

Z odličnim sodelovanjem evropskih footgolf zvez in svetovne footgolf zveze FIFG, se v Slovenijo vedno znova vračajo številni najboljši tekmovalci. Po dveh izjemnih turnirjih na Ptuju v minulih, kjer je domačin Uroš Krajnc kar dva krat premagal svetovno elito, na Ptuj ponovno prihajajo zmage željne tekmovalke in tekmovalci. Na ptujskih golf zelenicah boste lahko videli kar štiri svetovne prvake, ki so redni gostje najstarejšega mesta v Sloveniji.

Začetek 3-dnevnega dogajanja bo na Ptujskem gradu

Večina športnega dogajanja bo od petka do nedelje na Golf igrišču Ptuj, kjer se bo s petkovo dopoldansko tiskovno konferenco začel tudi uradni trening. Pozno popoldne bo na sporedu prijateljsko srečanje v ekipnem Match Play tekmovanju med Slovenijo in Madžarsko, ki bo že uvod v priprave za evropsko prvenstvo, kamor se je Slovenija uvrstila na junijskih kvalifikacijah na Slovaškem.

Peterica Slovencev (Sandi Podgoršek, Dejan Novak, Mihael Wajs, Leon Šuntner in Uroš Krajnc) je na prestižnem golf igrišču Bernolakovo uspela priboriti decembrsko pot v Turčijo, kjer bo svetovno znana golf destinacija Antalya v Beleku gostila najboljše evropske footgolfistke in footgolfiste kamor se bo odpravila tudi 25-članska ekipa Slovenije. Otvoritvena slovesnost bo letos na Ptujskem gradu, kjer pričakujejo nad 250 obiskovalcev, kateri bodo lahko spoznali štajersko kulinariko in vrhunska štajerska vina.

Številni domači in tuji obiskovalci bodo zraven footgolfa lahko ob koncu tedna uživali v utripu glasbenega festivala Arsana in Art Stays festivala sodobne umetnosti ali pa se bodo lahko okrepčali na sobotni Odprti kuhni na Mestnem trgu. Za vroče poletne dni pa je kot nalašč tudi osvežitev v Termah Ptuj. Več o pestrem dogajanju na Ptuju lahko najdete na strani Visit Ptuj.

Močna tekmovalna mednarodna konkurenca na Ptuju

Na Ptuju bo tekmovanje v petih kategorijah: mladinska do 18 let, absolutna med ženskami, moška do 46. let, seniorska med 46. in 55. let ter super seniorska nad 55 let. Na ptujsko golf igrišče prihaja ponovno aktualna svetovna prvakinja Lucia Čermakova iz Slovaške in Bence Basckai iz Madžarske, oba sta slavila lansko leto na SP v Orlandu, Bela Lengyel je kot prvi svetovni prvak v letu 2012 zmagal na domačem terenu na Madžarskem in Matias Perrone, Argentinec, ki je slavil v Marakešu leta 2018. Slednji je osvojil največja turnirja v Italiji in v Švici v minulih tednih ter prihaja v Slovenijo po naslednji naslov, ki pa bo zelo težko dosegljiv v izjemno močni konkurenci.

Slovenski footgolf je v dosedanjem delovanju dokazal, da imamo v Sloveniji odlične igralke in igralce, ki so sposobni uvrstitve v sam evropski vrh. Ravno iz tega stališča bo tokratno tekmovanje še bolj zanimivo.

Sodelovanje s Slovensko turistično organizacijo

Footgolf zveza Slovenije in Footgolf klub Ptuj kot organizatorja mednarodnega dogodka sta bila letos uspešna na razpisu, ki je namenjen športnim prireditvam, kjer so zelo natančno določene smernice glede izvedbe, lokalne vpetosti, trajnosti, medijskih obveznosti,… Zato jih veseli, da bodo skupaj lahko razvijali in informirali domačo ter tujo javnost o mednarodnem footgolf dogodku na Ptuju.

Slovenska turistična organizacija je do letošnjega leta svojo marketinško kampanjo dve leti usmerjala v svet outdoor aktivnosti in športnih priprav, letos pa se začenja promocija nosilnega produkta mest in kulture.

Ptuj kot starodavno mesto ob Dravi z izjemno kulturno dediščino, bo sedaj prepleten še z mednarodnim športnim dogodkom, ki je za vse sodelujoče zelo pomemben dogodek, saj vsebuje številne gostinsko-turistične partnerje, ki tvorijo mozaik turističnih ponudnikov na Ptuju in širši Štajerski.

Veseli so, da lahko sodelujemo na lokalnem, regionalnem in nacionalnem turističnem nivoju z našim še dokaj novim športom in aktivnostjo v naravi, ki bo naslednje leto slavil 10. obletnico delovanja na Ptuju in v Bovcu, ki sta začela z delovanje v letu 2015. Skupaj s slovenskimi footgolf klubi so v omenjenem obdobju odprli še igrišča v Radencih, Olimju, Šmarju pri Jelšah ter dve v Ljubljani (Mladinski golf center Stanežiče in od junija letos tudi Trnovo).

Veseli in ponosni so, da bodo letos nadgradili še igrišče v Radencih iz 9 na 18 lukenj in pridobili novo igrišče v Velenju ob čudovitem Velenjskem jezeru. Kot zanimivost ima Slovenija kar 16 golf igrišč, ki so razporejena po vseh slovenskih turističnih regijah in zagotovo bosta golf in tudi footgolf pomembna razloga za obisk Slovenije. Skupaj s FIFG – svetovno footgol zvezo pa bodo skupaj razvijali tudi Urbana footgolf igrišča in trening točke v parkih in zelenicah, kjer se bomo lahko preko zadevanja lukenj in animacije naučili osnovnih prvin footgolfa, saj se zavedajo potenciala športa, ki je v tesni povezavi z nogometom. Zahvaljujejo se tudi vsem lastnikom in upravljalcem golf igrišč ter številnim partnerjem, ki verjamejo v njih in z veseljem bodo uspešno in skupno zgodbo razvijali še v prihodnje.

Ogled tekmovanja v živo na Golf igrišču Ptuj ali preko programa Šport TV

Ptujski turnir je s strani Evropske footgolf zveze dobil uradno pohvalo, ki so jo dobili tudi španski in škotski organizatorji za izvedbo turnirja, kateri vsebuje tudi mednarodni streaming in TV prenos turnirja. Skupaj s partnerji iz Šport TV in produkcijsko hišo Cut production se bodo potrudili ponovno prikazati lepoto igre, kjer lahko tudi gledalci pred ekrani uživajo v napetem tekmovanju in ob ptičjem žvrgolenju na golf igrišču. Letos bodo prenašali v živo finalne flighte/igralne skupine v nedeljo med 15.00 in 17.30.

Vse, ki vas zanima tekmovanje, vabijo tudi na Golf igrišče Ptuj v soboto in nedeljo, kjer se lahko brezplačno sprehodite ob zelenicah od 10. ure do konca tekmovanj in bodrite slovenske predstavnike, ki se bodo zoperstavili evropski footgolf eliti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.