19:24, pon, 22. Jul

Uspešni ptujski atleti





Maribor je v soboto in nedeljo gostil Atletski Pokal Slovenije za člane in članice. Iz Atletskega kluba Ptuj so zmagali v teku na 100 metrov Anej Čurin Praprotnik z rezultatom 10,50 sekunde.

V metu diska je zmagala Veronika Domjan z metom 49,49 metra. Najboljša pa je bila v skoku v daljino Maja Bedrač, ki je skočila 632 centimetrov. Izkazal se je tudi Andraž Rajher, saj je v metu kladiva zasedel četrto mesto in je dosegel svoj najboljši letošnji rezultat 60.94 metra.

V Banski Bystrici je bilo evropsko prvenstvo do 18 let v atletiki

V reprezentanci Slovenije je v troskoku tekmovala Taja Pučko. Varovanka trenerja Gorazda Rajherja je osnovni cilj naredila že v kvalifikacijah, saj se je z osebnim rekordom 12,61 metra uvrstila v finale. V njem je najdlje skočila 12,30 metra, kar je mladi članici Atletskega kluba Ptuj prineslo končno dvanajsto mesto v Evropi v troskoku.

Na Golf igrišču Ptuj je bilo mednarodni turnir Slovenian Open v footgolfu. Na njem je igralo kar 150 igralcev in igralk iz 10 držav. Pri moških je zmagal Damijan Kaučič. Najboljši ptujski igralec je bil Dalen Simonič Dabič. Najboljša pri ženskah je bila Slovakinja Lucia Čermáková.

Član Teniškega kluba Terme Ptuj Filip Jeff Planinšek je v minulem tednu igral na turnirju Challenger Amersfoort. Na Nizozemskem je prišel do drugega kroga, v katerem ga je s 4 : 6, 6 : 4 in 6 : 7 premagal Italijan Enrico Dalla Valle.

Maribor je v soboto in nedeljo gostil državno prvenstvo v plavanju za kategorije 2010 in mlajši. Na tem prvenstvu so dobro nastopili predstavniki Plavalne akademije Kurent Ptuj in Plavalnega kluba Terme Ptuj.
V Varaždinu je bila v soboto prijateljska pripravljalna nogometna tekma med Varteksom in Dravo. Ptujčani so zmagali z rezultatom 3:0.

vir: PeTV

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.