14:16, tor, 23. Jul

Zaporniki organizirali upor, zanetili požar: V bolnišnico pripeljanih deseti ljudi





V zaporu v Gorici je minulo noč izbruhnil upor, ki ga je organizirala skupina zapornikov. Eden od njih je zažgal vzmetnico. Zaradi vdihavanja dima so v bolnišnico prepeljali okoli deset ljudi, danes poročajo italijanski mediji.

Eden od zapornikov je davi okoli 3. ure zažgal vzmetnico v svoji zaporniški celici, zaradi česar se je po zaporu razširil dim, na svoji spletni strani poroča italijanska radiotelevizija Rai.

Pazniki in gasilci so pogasili ogenj in rešili zapornike. Na kraju dogodka je bilo tudi zdravstveno osebje z več reševalnimi vozili.

Zaradi suma zastrupitve spričo vdihavanja dima so okoli deset ljudi – zapornike in policiste v zaporu – prepeljali v bolnišnici v Gorici in Tržiču. Najhuje je bil poškodovan zapornik, ki je zanetil požar. Sprejeli so ga na intenzivno nego. Še en človek je v bolnišnici ostal zaradi preiskav, ostali so se že lahko vrnili v zapor, poroča Rai.

Razmere v zaporu so se po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa postopoma normalizirale. Na prizorišče so prispeli pripadniki drugih policijskih enot, ki so okrepili zaporniško policijo.

Upor je ta mesec izbruhnil tudi v zaporu Ernesto Mari v Trstu, pri čemer je bilo skupno poškodovanih osem ljudi. Zaporniki so protestirali zaradi prenatrpanosti objekta in slabih razmer za bivanje, ki jih je še poslabšal vročinski val. Na koncu so zaporniki sprejeli mediacijo.

Italijanska dežela Furlanija-Julijska krajina je na nacionalni lestvici prezasedenosti zavodov za prestajanje kazni tik pod vrhom, za Apulijo in Lombardijo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.