18:26, tor, 23. Jul

Drama v Sladkem Vrhu: Petletna fantka izginila iz vrtca





Si predstavljate, da dobite klic iz vrtca, da je vaš sin pogrešan? To se je danes pripetilo staršem dveh 5-letnih fantov, ki sta odkorakala iz vrtca v Sladkem vrhu.

Največji strah je bila reka v bližini

Pretresen oče enega od fantkov Alen Gungl se je obrnil na nas. Sedaj srečen, da gre za zgodbo s srečnim koncem, a se zaveda, da bi lahko bilo popolnoma drugače. Povedal nam je: “Eno uro so potrebovali, da so nas obvestili, da otrok ni. Ali so hoteli to prikriti, ne vem. Tudi policijo so aktivirali šele po eni uri. Policist je sam dejal, da je to katastrofa, da bi se lahko zgodilo nešteto scenarijev.” Njegov največji strah je bila reka, ki je v neposredni bližini vrtca.

Otroka naj bi našli daleč stran

Takoj se je odpravil v vrtec in pomagal iskati sina. Po dogodku je govoril z nami s tresočim glasom. Odločil se je, da dogodek izpostavi, saj si želi, da do takšnega dogodka ne bi nikoli več prišlo. Dodal je, da naj ne bi šlo za osamljen primer: “Kot kaže, so pozabili zakleniti vrata. Otroka smo našli osem kilometrov iz vrtca.” Našla naj bi ju mama sošolca, ki se je peljala po isti poti.

S starši naj bi govorila tudi ravnateljica, ki se jim je za neljub dogodek opravičila.

Obrnili smo se tudi na PU Maribor, kjer so nam podali informacije o dogodku. Več najdete TUKAJ. Prav tako smo kontaktirali omenjen vrtec in osnovno šolo, a nam jih ni uspelo priklicati, saj so telefoni zvonili v prazno. Zato smo jim poslali novinarska vprašanja na elektronski naslov. Tudi te odgovore bomo objavili.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.