17:23, sre, 24. Jul

Ob prisotnosti otroka pretepal partnerko: To je sledilo





V večernih urah so policisti prejeli klic na pomoč zaradi nasilja v družini v okolici Krškega, kjer je moški pretepal partnerko.

“Takoj so odšli na kraj, zoper 37-letnega nasilneža uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in mu preprečili nadaljevanje nasilja. Zaščitili so žrtev in storilcu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa,” so dodali.

Zoper 37-letnika bodo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje, saj je nasilje izvajal ob prisotnosti otroka.

“Pri obravnavi nasilja policisti pogosto ugotavljamo, da je storilec dalj časa izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti nismo obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivamo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak naj nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.