13:33, pet, 26. Jul

Mivka v Lommlu nov zahteven preizkus za Gajserja





Prihajajoči konec tedna bo znova sila živahen in pester za ljubitelje motošporta in kartinga. Na dirkah širom Evrope in na domačih terenih bodo aktivni vozniki motokrosa, speedwaya, triala in kartinga.

Svetovno prvenstvo v motokrosu prihaja v odločilno obdobje, v katerem bo za vsakega, ki se bori za najvišja mesta, že najmanjša napaka lahko usodna. V razredu MXGP je v najboljšem položaju Tim Gajser, ki ima pred drugouvrščenim v skupnem seštevku Jorgejem Pradom 36 točk prednosti, zelo pa je v zadnjem času popravil in dvignil formo Jeffrey Herlings, ki na tretjem mestu zaostaja 55 točk, in se zanesljivo še ni odrekel upanju, da bi se lahko zavihtel na prestižni MXGP prestol.

Nizozemec bo glavni favorit za zmago na štirinajsti dirki sezone, ki jo bo gostil Lommel. Slovita proga Stedelijk Motorcrossterrein Lommel z mehko mivko zahteva zelo prefinjen občutek za vožnjo, ki mora biti absolutno v sozvočju z motorjem.

Gajser se zaveda, da sedem dirk pred koncem sezone ni še nič odločenega, zato bržkone ne bo veliko taktiziral, ampak bo skušal tekmecem ponovno vliti strah v kosti, kar je storil že v drugi vožnji v Loketu. A pretirana agresivnost je lahko hitro kaznovana, zato bo ponovno moral voziti premišljeno in preudarno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.