12:15, pet, 26. Jul

V tragični prometni nesreči umrl policist





V sredo zvečer je 34-letni voznik osebnega vozila na cesti Grgar-Bate v Novi Gorici prehiteval drugo vozilo, po prehitevanju pa zapeljal v ovinek po nasprotnem smernem vozišču, po katerem je pravilno pripeljal 50-letni kolesar. Pri trčenju je kolesar utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili s PU Nova Gorica.

Nesreča se je zgodila v sredo nekaj pred 20. uro, ko je 34-letnik z osebnim vozilom zunaj naselja Grgar pričel prehitevati drugo osebno vozilo, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Po prehitevanju je zapeljal v desni pregledni ovinek po nasprotnem smernem vozišču. V tistem trenutku je iz smeri Bat proti Grgarju pravilno po svoji strani pripeljal 50 letni kolesar, v katerega je z avtomobilom trčil 34-letnik. Pri trčenju je kolesar dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju prometne nesreče podlegel poškodbam.

Kraj nesreče sta si ogledali dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novi Gorici in dežurna okrožna državna tožilka Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici. Zoper voznika osebnega avtomobila bodo podali kazensko ovadbo na pristojno Okrožno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, so še sporočili novogoriški policisti.

Slovenska policija žaluje

V Sindikatu policistov Slovenije so zapisali: “Zjutraj nas je hudo pretresla žalostna novica o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš dragi policist, sodelavec, kolega in član Sindikat policistov Slovenije Erik Komel s Policijska uprava Nova Gorica / Police Directorate Nova Gorica. Sindikat policistov Slovenije družini, svojcem in sodelavcem pokojnega policista izreka globoko sožalje. Sočustvujemo z vami. Naj ti bo lahka slovenska zemlja, dragi Erik. Počivaj v miru.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.