08:14, ned, 1. Sep

Policisti včeraj na obomčju PU Maribor obravnavali številne primere nezakonitih prehodov





Včeraj je bilo več primerov nezakonitih prehodov meje v Republiko Slovenijo, ki so jih obravnavali različni policijski oddelki.

V kraju Središče ob Dravi so policisti Policijske postaje Ormož ob 6. uri zjutraj prijeli dva tuja državljana, ki sta nezakonito vstopila v državo. Oba sta bila prepeljana v azilni dom.

Popoldne, nekaj po 15. uri, so policisti Policijske postaje Gorišnica v kraju Mali Okič prijeli 19 tujih državljanov, ki so prav tako nezakonito prestopili mejo. Tudi ti so bili vsi prepeljani v azilni dom.

Ob 20.25 uri so na železniški postaji v Mariboru obravnavali tujega državljana, ki je nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Policisti so ga prav tako prepeljali v azilni dom.

Pet minut kasneje, ob 20.30 uri, so policisti Policijske postaje Ormož v bližini mejnega prehoda Središče ob Dravi prijeli štiri tuje državljane, ki so nezakonito prečkali mejo. Tudi ti so bili odpeljani v azilni dom.

Ob 21.25 uri so v središču Maribora prijeli še enega tujega državljana, ki je nezakonito vstopil v Slovenijo. Policisti so ga prepeljali v azilni dom.

Poleg tega so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe v Zgornjem Gruškovju, na bivšem mejnem prehodu, obravnavali državljana Vietnama, ki je imel popolnoma ponarejeno bivalno dovoljenje. Zoper njega so podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so tako včeraj uspešno obravnavali več primerov nezakonitih prehodov meje ter poskrbeli za ustrezne ukrepe in postopke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.