23:27, sob, 27. Jul

FOTO: Obisk visokih predstavnikov Republike Slovenije v olimpijski vasi v Parizu





Danes so olimpijsko vas v Parizu obiskali predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar, minister za gospodarstvo, šport in turizem Matjaž Han, veleposlanica v Franciji Metka Ipavic in predsednik OKS-ZŠZ Franjo Bobinac.

Predsednik OKS-ZŠZ Bobinac je goste popeljal po olimpijski vasi in jim podrobno razkazal dom, kjer bivajo slovenski olimpijski športniki.

Predsednica je ob tem pozdravila športnike, ki so bili v tistem trenutku v vasi, in se z njimi na kratko pogovorila. Vzela si je čas za vsakega člana reprezentance, ki ga je srečala. Izrazila je ponos in zadovoljstvo nad njihovimi dosežki ter jim zaželela veliko uspeha v nadaljnjih tekmovanjih.

Gostje so si ogledali vse prostore in objekte, namenjene slovenskim športnikom. Pohvalili so zelo prepoznavno v slovenskih barvah okrašen dom tako na zunaj kot v notranjih prostorih.

Predsednica je poudarila, kako pomembno je, da so športniki v času največjih tekmovanj deležni kar najboljše oskrbe in podpore. Navdušena je bila nad domom, ki ima vse kar športniki potrebujejo, še posebej nad teraso, ki jim nudi prostor za druženje v prostem času in nad dejstvom, da imajo cel dom zase. “V kolikor bi mi čas dopuščal bi si z veseljem ogledala vsa tekmovanja v živo,” je poudarila predsednica in dodala, da bo za vse naše olimpijce in olimpijke navijala iz Slovenije.

Ob koncu obiska so bili gostje zelo navdušeni nad domačnostjo in toplino, ki jo je ekipa OKS-ZŠZ iz Slovenije prenesla v osrčje Pariza ter poudarili pomen takšnega vzdušja za dobro počutje in uspešnost športnikov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.