14:14, pon, 29. Jul

FOTO: Kulturni program in blagoslov klopotca povezala in navdušila Jakobčane





V nedeljo je v Jakobskem Dolu potekalo veliko praznovanje ob župnijskem in krajevnem prazniku. Dogodek se je pričel s tradicionalno budnico, ki jo je izvedla Mala pihalna godba občine Pesnica, Neuvirtovi Štajerci. Živahne melodije so prebudile krajane in ustvarile praznično vzdušje že v zgodnjih jutranjih urah.

Sledila je praznična sveta maša, kjer so se verniki zbrali v molitvi in hvaležnosti. Po maši pa je bil na vrsti bogat kulturni program. Osrednji del prireditve je predstavljala postavitev in blagoslov klopotca, ki simbolizira bogato vinogradniško tradicijo kraja.

Program so popestrili različni dogodki in dejavnosti. Obiskovalci so uživali v okusni hrani in pijači, ob prijetni glasbi, ki je odmevala po vasi. Med spremljevalnim programom so bile na voljo tudi degustacije jakobskih vin, kar je bila posebna priložnost za ljubitelje vinske kapljice, da okusijo lokalne specialitete. Poleg tega je bil organiziran srečelov, ki je med obiskovalci vzbudil veliko zanimanja.

Pri organizaciji dogodka so sodelovala številna lokalna društva, kar je še dodatno obogatilo praznovanje. Gregor Žmak, župan občine Pesnica, je v svojem izrazil veliko zadovoljstvo nad številčnostjo društev v občini. Poudaril je, kako pomembno je medsebojno podpiranje in sodelovanje lokalne skupnosti. Njegovim besedam se je pridružil tudi predsednik KS Jakobski Dol, Marko Šnajder, ki je izpostavil, da je tovrstno sodelovanje ključnega pomena za razvoj in povezanost kraja.

Praznovanja se je udeležilo veliko število občanov, ne le iz Jakobski Dola, ampak tudi iz celotne Pesnice. Skupaj so ustvarili čudovito vzdušje in pokazali, kako močna in povezana je njihova skupnost.

Več v Občinskem informatorju.

Nekaj utrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.