08:15, ned, 4. Avg

Na ptujski upravni enoti v času stavke zagotavljali približni 80 odstotkov vseh storitev





Od konca meseca januarja do začetka meseca julija je potekal stavka zaposlenih na Upravnih enotah po Sloveniji.

Tej so se pridružili tudi na Upravni enoti Ptuj, kjer so zagotavljala strankam večino standardnih storitev. V začetku meseca julija je Sindikat državnih organov podpisal stavkovni sporazum z vladno stranjo. To je pomenilo, da je bila prekinjena stavka na upravnih enotah. Na ptujski so v času stavke zagotavljali približni 80 odstotkov vseh storitev, ki so jim bile opredeljene z zakonom, so zapisali na PeTV.

FOTO: Petv

Ne glede na nekajmesečno stavko se število zaostankov pri delu ni bistveno povečalo. Je pa se v zadnjem letu za nekaj zaposlenih povečalo število zaposlenih na Upravni enoti Ptuj, na kateri imajo trenutno 70 zaposlenih. Ti imajo največ dela na področju notranjih zadev s postopki prijave in odjave prebivališč, izdajo osebnih dokumentov, povečanju števila vlog za digitalna potrdila za elektronsko podpisovanje za fizične osebe, dovoljenji za prebivanje in delo tujcev in vozniškimi dovoljenji. Prav tako veliko dela imajo na področju okolja oziroma pri izdajanju gradbenih dovoljenj.

Leta 2022 je Ministrstvo za javno upravo od Mestne občine Ptuj prevzelo stavbo Upravne enote Ptuj, ki je v zelo slabem stanju.. Takrat je s strani Ministrstva za javno upravo prišla obljuba, da se bo stavba obnovila. Lani do obnove ni prišlo, saj so bila sredstva zaradi poplav prerazporejena, zato upajo, da bo do nujne sanacije zgradbe Upravne enote Ptuj prišlo letošnjo jesen.

vir: PETV

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.