18:27, tor, 30. Jul

FOTO in VIDEO: Mariborska občina predala električna tricikla, nekateri uporabniki VDC Polž kolesarili prvič v življenju





V sklopu evropsko financiranega projekta Tribute, namenjenega izboljšanju mestnega prometa, je mariborska občina nabavila električna tricikla, ki ju je župan Saša Arsenovič predal Varstveno delovnemu centru (VDC) Polž.

Jasmina Breznik, direktorica VDC Polž Maribor, je povedala, da so pridobitve zelo veseli. “Prišla je novica iz MOM, da lahko dobimo v brezplačno uporabo električne tricikle. Izjemno veselje, še večje veselje pred dvema tednoma, ko smo jih prevzeli, preizkusili so jih naši uporabniki. Veliko veselje je bilo čutiti ob tem, ko so lahko samostojno kolesarili. Nekateri so to lahko prvič v življenju.”

Aleksander Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor je dejal: “Znamo pomisliti na vse skupine, ranljive, tako mamice z otroki, kadar govorim brez robnika kot kolesarje, starostnike, otroke in tudi skupine z omejenimi gibalnimi sposobnosti. Slišali smo, da so nekateri lahko sedaj s tem triciklom prvič samostojno vozili kolo. Tako da je veselje in sreča, te se ne da izmeriti v denarju, mestu pa se premika v pravo smer.”

Več v Občinskem informatorju.

Nekaj foto utrinkov:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.