06:21, ned, 8. Sep

Osvetlitev urbanih odbojkarskih igrišč v Mariboru





Dve urbani odbojkarski igrišči v upravljanju podjetja Šport Maribor iz Skupine JHMB, ki sta ju oktobra 2023 odprla slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič in mariborski župan Saša Arsenovič, bosta odslej osvetljeni.

Igrišči se nahajata na Vilharjevi ulici 4, tik ob pomožnem nogometnem igrišču v kompleksu Ljudskega vrta in sta zagotovo dodana vrednost za vse rekreativne športne navdušence.

Po vzoru urbanega igrišča Iva Daneua, ki so ga Mariborčani takoj vzeli za svojega, sta se Šport Maribor in Mestna občina Maribor odločila, da poskrbita za ureditev razsvetljave tudi ob odbojkarskih igriščih in s tem omogočita meščanom rekreacijo v večernih poletnih urah, ko so temperature prijetnejše. Podjetje Nigrad, prav tako iz Skupine JHMB, je že pričelo z deli; trenutno okoli igrišč pripravlja teren za postavitev stebrov razsvetljave, dela pa bodo predvidoma končana v prihodnjem tednu, ko bosta igrišči zasijali v novi podobi.

Tako Šport Maribor kot Mestna občina Maribor se zavedata, da urbana igrišča v mestu pozitivno vplivajo na športno udejstvovanje različnih starostnih in ciljnih skupin.

Poleg športa ponujajo prostor za sprostitev in rekreacijo, kar prispeva k boljši kakovosti življenja v mestu. Služijo tudi kot družabna središča, kjer se ljudje srečujejo, komunicirajo in krepijo socialne vezi. Za otroke in mladino so prostor za razvijanje fizičnih spretnosti, učenje športnih veščin ter spodbujanje discipline in ekipnega duha.

Kot športna, socialna in kulturna središča bogatijo življenje v Mariboru ter utrjujejo pozitivne vrednote v skupnosti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.