06:22, ned, 8. Sep

Direktor UKC Maribor krivdno odpustil dolgoletnega vodjo službe za odnose z javnostjo, ta ga toži





Direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojko Flis je krivdno odpustil dolgoletnega vodjo službe za odnose z javnostjo Janeza Lencla, piše Večer. Lencl je proti nekdanjemu delodajalcu zaradi po njegovi oceni nezakonite odpovedi vložil tožbo, ob tem Flisa toži še zaradi domnevnega mobinga, dodaja časnik.

V UKC Maribor so Večeru potrdili, da je trenutno v teku sodni postopek na delovnem sodišču, več pa zaradi sodnega postopka niso želeli povedati.

Se je pa za časnik odzval Lencl, ki je povedal, da mu je direktor očital neurejen videonadzor v bolnišnici in to uporabil kot razlog za izredno odpoved delovnega razmerja iz krivdnih razlogov. A Lencl zatrjuje, da za videonadzor ni bil odgovoren, ker da sploh ni imel ustreznih pooblastil. Od jeseni lani namreč ni bil več pomočnik direktorja za korporativno varnost, temveč vodja službe za korporativno varnost, kot tak pa naj bi imel drugačna pooblastila, je razložil.

Kot je še dodal, ga je marca Flis poklical na razgovor za odpoved, nakar je odšel na bolniško. Trdi, da so v UKC le nekaj dni pred omenjenim razgovorom sprejeli nov pravilnik o videonadzoru, ki naj bi mu kot vodji službe za korporativno varnost nalagal odgovornost za videonadzor, zato je prepričan, da je njegova odpoved neupravičena.

Ob tem je še poudaril, da je moral v zadnjega pol leta mesečno pisati “neka poročila, odgovarjati na insinuacije, ves čas se je iskalo napake, bilo je polno sprenevedanj in manipulacij”. “Šlo je za sistematično iskanje nekih napak. Ko sem dobil odpoved, sem se sesul in potreboval zdravniško pomoč,” je navedel.

Lencl je v UKC Maribor prišel že v času direktorja Gregorja Pivca leta 2010 in je v zavodu deloval pod štirimi različnimi direktorji. Njegov prihod je tedaj dvignil precej prahu, saj je bilo to v času, ko je bilo v zdravstvu zaposlovanje precej omejeno zaradi Zujfa, pojavila pa so se tudi vprašanja o njegovem delu za obveščevalno službo Sova.

Po odhodu Pivca z mesta direktorja se je potegoval celo za mesto generalnega direktorja, pozneje pa ostal vodja službe za odnose z javnostjo. Pod vodstvom Antona Crnjaca so ga premestili na novoustanovljeno mesto pomočnika direktorja za korporativno varnost in komuniciranje, ko se je Flis vrnil na mesto generalnega direktorja, pa je Lencla premestil na mesto vodje oddelka za korporativno varnost.

Lencl je bil sicer aktiven tudi v politiki – bil je predsednik občinskega odbora SLS na Vranskem in je bil leta 2018 tudi kandidat za predsednika stranke, a je na kongresu umaknil kandidaturo in izstopil iz stranke, še dodaja Večer.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.