08:16, sob, 3. Avg

Prireditve ob prazniku Jarenine Velika gospojnica 2024





Občina Pesnica vabi vse občane in obiskovalce na številne dogodke, ki bodo potekali ob krajevnem in farovnem prazniku Jarenine, poznanem kot Velika gospojnica 2024. Raznovrstne aktivnosti in prireditve bodo potekale skozi ves mesec avgust, primerne pa so za vse starosti in okuse

Nedelja, 4. avgust
V nedeljo, 4. avgusta, bo ob 18. uri na nogometnem igrišču Jarenina potekala nogometna tekma med PGD Jarenina in PGD Jakob. Organizator dogodka je PGD Jarenina.

Torek, 6. avgust
V torek, 6. avgusta, ob 14. uri, bo potekal turnir v kegljanju s kroglo na vrvici na keglišči DU Jarenina. Turnir organizira DU Jarenina.

Četrtek, 8. avgust
V četrtek, 8. avgusta, ob 18. uri bo v Štajerski hiši glasbe potekalo predavanje z naslovom “Ali ste o Jarenini vedeli, da …?”. Dogodek organizira TD Ovtar Jarenina.

Sobota, 10. avgust
V soboto, 10. avgusta, med 13. in 19. uro bo potekal Dan odprtih kleti Jarenina. Dogodek organizirajo Domačija Jarc, Turistična kmetija Puša, Vinogradništvo Škupek in TD Ovtar Jarenina.

Nedelja, 11. avgust
V nedeljo, 11. avgusta, ob 14. uri, bo na tenis igrišču v Jarenini potekal turnir dvojic v tenisu, ki ga organizira TK Jarenina. Ob 17. uri pa bo nogometno igrišče Jarenina gostilo nogometno tekmo med veterani NK Jarenina in NK Jakob. Organizator je NK Jarenina.

Sreda, 14. avgust
V sredo, 14. avgusta, ob 20. uri, bo v Župniji Jarenina potekala sv. maša in procesija z lučkami po vasi.

Četrtek, 15. avgust
V četrtek, 15. avgusta, ob 7.30 bo v Župniji Jarenina potekala jutranja maša. Med 9. in 13. uro bo v prostoru med cerkvijo in Štajersko hišo glasbe potekalo srečanje z dobrotami in degustacija vin Jareninskih vinarjev, ki ga organizirajo TD Ovtar Jarenina in Dekanije iz Jarenine. Ob 18. uri bo v Štajerski hiši glasbe potekala otvoritev vinoteke, ob 19. uri pa se bo v kapeli Sv. Mihaela odprla razstava “Jarenina praznuje”.

Sobota, 17. avgust
V soboto, 17. avgusta, ob 10. uri, bo v Župniji Jarenina potekala praznična maša in blagoslov obnovljene fasade. Ob 13. uri bo pred Štajersko hišo glasbe potekalo druženje pod Cesarsko lipo. Ob 16. uri pa se bodo vozniki s traktorskimi kosilnicami pomerili na dogodku Traktor race Jarenina 2024, ki ga organizira NK Jarenina. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na 18. avgust 2024.

Četrtek, 22. avgust
V četrtek, 22. avgusta, ob 17. uri bo v Štajerski hiši glasbe potekalo srečanje članov občinskega sveta, komisij, nadzornega odbora in volilne komisije Občine Pesnica. Dogodek organizirajo KS Jarenina in TD Ovtar Jarenina.

Sobota, 24. avgust
V soboto, 24. avgusta, med 9. in 15. uro, bo na asfaltnih igriščih v Jarenini potekal dogodek Odvetrov kolesarke, ki ga organizirata KS Jarenina in TD Ovtar Jarenina.

Sreda, 29. avgust
V sredo, 29. avgusta, ob 17. uri bo v Štajerski hiši glasbe potekalo srečanje članov svetov krajevnih skupnosti Občine Pesnica.

Sobota, 31. avgust
Prireditve se bodo zaključile v soboto, 31. avgusta, ob 17. uri, z dogodkom Country večer na Domačiji Šraj, ki ga organizirata Domačija Šraj in TD Ovtar Jarenina.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.