16:22, pon, 5. Avg

Hitra in enostavna sladica: Čokoladni mousse iz treh sestavin





Če si želite preprosto, a okusno sladico, je ta recept za čokoladni mousse popoln za vas. Potrebujete le tri sestavine in nekaj minut, da ustvarite pravo sladico, ki bo navdušila vaše brbončice.

Sestavine:

200 g temne čokolade (najmanj 70% kakava)
300 ml sladke smetane
3 jajca

Priprava:

Priprava čokolade:
Čokolado nalomite na koščke in jo stopite nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. Če jo topite v mikrovalovni pečici, jo segrevajte v kratkih intervalih in mešajte, da se ne zažge.

Stepanje smetane:
V veliki skledi stepite sladko smetano, dokler ne dosežete čvrstih vrhov. Pazite, da smetane ne stepate preveč, da ne postane maslena.

Ločevanje jajc:
Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v čvrst sneg.

Združevanje sestavin:
Stopljeno čokolado malo ohladite in nato vanjo počasi vmešajte rumenjake. Mešanici nato nežno primešajte stepeno smetano in na koncu še sneg iz beljakov. Mešajte, dokler ne dobite gladke mase.

Hlajenje:
Mousse razporedite v posodice ali kozarčke in postavite v hladilnik za vsaj 2 uri, da se dobro ohladi in strdi.

Postrežba:
Čokoladni mousse lahko okrasite s svežim sadjem, naribano čokolado ali metinimi listi. Postrezite ga hladnega in uživajte v bogatem čokoladnem okusu!

Ta čokoladni mousse iz treh sestavin je idealna sladica za hitro pripravo, ki bo navdušila vaše goste ali pa razveselila vašo družino. Dober tek!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.