20:18, sob, 3. Avg

FOTO in VIDEO: Kilometrski zastoji na avtocesti





Prvi konec tedna v avgustu skladno s pričakovanji spremljajo tudi zastoji. Trenutno je najhuje na primorski avtocesti na posameznih odsekih med počivališčem Studenec in Brezovico proti Ljubljani, kjer se čas potovanja podaljša za okoli 40 minut. Na gorenjski avtocesti je zaradi prometne nesreče oviran promet na uvozu Jesenice zahod proti Avstriji.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastaja devet kilometrov dolg zastoj, predor občasno zapirajo proti Sloveniji. Na prometnoinformacijskem centru voznikom za pot proti Jesenicam in Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce in Radovljica.

Med počivališčem Jesenice in priključkom Jesenice vzhod proti Ljubljani se čas potovanja zaradi zastoja podaljša za med deset do 15 minut.

Na podravski avtocesti pred prehodom Gruškovje proti Hrvaški je trenutno kilometer dolg zastoj, ki čas potovanja podaljša za približno deset minut.

Zastoj je tudi na ljubljanski zahodni obvoznici od Kosez proti razcepu Kozarje ter na južni od počivališča Barje, do priključka Brezovica proti Kopru. Povečana gostota prometa pa je tudi na cestah Lesce-Bled, Sečovlje-mejni prehod Sečovlje, Koper-Šmarje-Dragonja in Izola-Lucija v obe smeri.

Do 13. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Na primorskih avtocestah in hitrih cestah ter nekaterih ostalih cestah omejitev velja do 16. ure.

Kolone v smeri Ljubljane si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.