16:18, pon, 5. Avg

Konec olimpijskih sanj slovenskih odbojkarjev





Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je premierne zgodovinske nastope na olimpijskih igrah v Parizu končala v četrtfinalu. V današnjem zgodnjem terminu so slovenski odbojkarji z 1:3 (-20, 24, -19, -20) izgubili proti Poljakom.

Slovenski odbojkarji so na zgodovinskih prvih olimpijskih igrah odlično opravili skupinski del, kjer so na treh tekmah trikrat zmagali. Sprva so s 3:1 premagali Kanadčane in s 3:0 Srbe, za konec pa so po pravem trilerju s 3:2 strli tudi domačine Francoze.

Poljaki boljši v medsebojnih tekmah 

Poljaki olimpijski prvaki iz Montreala 1976 in trikratni svetovni prvaki pa po drugi strani niso delovali tako prepričljivo kot ponavadi. Čeprav so za uvod s 3:0 odpravili Egipt, so proti Brazilcem potrebovali pet nizov, nato pa so z 1:3 izgubili proti Italijanom.

V zadnjih petih medsebojnih dvobojih so Slovenci dvakrat slavili, Poljaki pa trikrat, vključno na zadnjih dveh dvobojih na Wagnerjevem memorialu in zaključnem turnirju lige narodov. V rednem delu lige narodov so sicer na prvem turnirju Slovenci zmagali s 3:0.

Slovenci so po koncu predtekmovanja med osem najboljših napredovali kot tretja najboljša reprezentanca, kar jim je prineslo šestouvrščene Poljake. A danes se ta uvrstitev ni preveč poznala, Poljaki so prepričljivo dobili prvi in tretji niz ter zaključek zadnjega. Le drugi je bil izenačen, ki so ga Slovenci dobili po podaljšani igri.

Pri Sloveniji je največ točk, 16, zbral Klemen Čebulj, 13 jih je pristavil kapetan Tine Urnaut. Za Poljsko je Wilfredo Leon Venero dosegel 20 točk, kapetan Bartosz Kurek pa 19.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.