16:25, pon, 5. Avg

VIDEO: Tudi letos bodo Ptuj zavzeli Rimljani





Od 16. do 18. avgusta bo na Ptuju v organizaciji Društva Poetovio LXIX potekal spektakel poletja – XVII. Rimske igre. Glavne poudarke letošnjega dogajanja so predstavili na novinarski konferenci v mestni hiši.

Da mesto živi z Rimskimi igrami je poudarila Tanja Srečkovič Bolšec, v. d. direktorice Javnega zavoda Ptuj. Dodala je, da Ptuj skozi leto in še posebej v času poletja ponuja bogat spekter prireditev in da Rimske igre so pomemben festival za Ptuj.

Andrej Klasinc, predsednik Društva za rimsko zgodovino Poetovio LXIX, pa je predstavil program letošnjega dogajanja v mestu in rimskem kampu, kjer se bo dogajanje pričelo s petkovo otvoritvijo, posvetitvijo prostora ter večerno zabavo.

Okrog 800 nastopajočih iz sedmih držav bo letos predstavilo življenje in običaje v starem Rimu, prvič pa se Rimskih iger udeležujejo nastopajoči iz Gradiške v Bosni in Hercegovini.

Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Društvo Poetovio LXIX bo z Rimskimi igrami in ostalimi dogodki v Rimskem kampu predstavljalo bogato zgodovino mesta in s tem razvijal mednarodno prepoznaven spektakel, ki se bo v prihodnjih letih s pomočjo mreže povezanih mest še obogatil. Na osnovi dosedanjih izkušenj in znanj bomo Rimski kamp Poetovio razvijali v smeri inovativne zgodbe na Evropskem nivoju. Rimski kamp Poetovio je naš največji projekt, ki ga želimo fazno dograjevati in dopolnjevati v naslednjih letih in ponujati obiskovalcem predstavitev replik spomenikov, peči za keramiko, obrti, kmetijstva in življenja v Poetoviu. Cilj društva je tudi ustanoviti zvezo mest rimskega imperija, ki bo še bolj povezovala in spodbujala k ohranjanju naše dediščine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.