18:17, pon, 5. Avg

Zavod za urbanizem Maribor iz skupine JHMB z novim direktorjem





Novega direktorja je dobila družba ZUM (Zavod za urbanizem Maribor) iz Skupine JHMB. Od 1. avgusta jo namreč vodi Marko Podjavoršek, medtem ko se je dosedanji direktor dr. Andrej Žižek priključil strokovni ekipi družbe, so zapisali na spletni strani Javnega holdinga Maribor (JHMB).

Zavod za urbanizem Maribor (ZUM) je ugledna institucija z več kot 60-letno tradicijo, ustanovljena leta 1959. S svojim delovanjem sooblikuje podobo mesta Maribor in drugih občin v Podravju, pri čemer se osredotoča predvsem na področje prostorskega načrtovanja. V svojem dolgem obstoju je ZUM sooblikoval skoraj vse kraje in občine na severovzhodu Slovenije, zaradi česar je v njihovem arhivu shranjenih mnogo starih dokumentov, ki imajo poseben pomen in vrednost.

ZUM ponuja storitve tako javnim kot zasebnim naročnikom

Med pomembnejše naloge ZUM-a spadajo načrtovanje razvoja slovenskih mest in naselij, pa tudi območij, namenjenih proizvodnim in storitvenim dejavnostim, turističnim destinacijam in okoljskim projektom. Ta širok spekter dejavnosti je ključen za uravnotežen in trajnostni razvoj urbanega in ruralnega prostora, navedejo na spletni strani JHMB.

ZUM ponuja svoje storitve tako javnim kot zasebnim naročnikom; trenutno sodeluje z dvajsetimi slovenskimi občinami in izvaja več kot petdeset projektov s področja načrtovanja prostora. Dolgoročna zavezanost k izboljšanju urbanih in podeželskih okolij ter stalno sodelovanje z različnimi deležniki poudarjata pomembno vlogo, ki jo podjejte igra pri oblikovanju in razvoju prostora. Z delom zavoda se ne samo ohranja in izboljšuje kakovost življenjskega prostora, ampak se tudi zagotavlja, da razvoj območij poteka na način, ki je usklajen s sodobnimi urbanističnimi in okoljskimi standardi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.