14:19, čet, 8. Avg

NK Maribor danes na delu – doma bodo pričakali Vojvodino





Trojica slovenskih nogometnih klubov bo danes igrala 3. krog kvalifikacij evropskih tekmovanj. Državne prvake iz Celja doma ob 20.15 čaka prva tekma kvalifikacij evropske lige proti irskemu Shamrock Rovers, Maribor bo ob isti uri igral doma v kvalifikacijah konferenčne lige proti Vojvodini, Olimpija pa ob 19.00 proti Šerifu Tiraspolu.

Napredovanje Celjanov bi v vsakem primeru že pomenilo tudi evropsko jesen, saj bi v najslabšem primeru igrali v skupinskem delu konferenčne lige. Če bo Celje dejansko napredovalo, se bo v zadnjem kvalifikacijskem krogu evropske lige merilo s poražencem 3. kroga kvalifikacij lige prvakov med švedskim Malmöjem in grškim Paokom iz Soluna. V primeru izpada in nadaljevanja v zadnjem kvalifikacijskem krogu konferenčne lige pa se bodo Celjani pomerili z boljšim iz obračuna med kazahstanskim Ordabasijem in armenskim Pjunikom.

Maribor in Olimpija pa bosta igrala predzadnji kvalifikacijski krog konferenčne lige, prvi tekmi bosta oba prav tako igrala doma. V primeru uspeha bodo Mariborčani v zadnjem kvalifikacijskem krogu igrali proti zmagovalcu dvoboja med finskim Ilvesom in švedskim Djurgardnom, Ljubljančani pa proti poražencu dvoboja Elfsborg – Rijeka.

Vse tri slovenske klube povratne tekme 3. kroga čakajo 15. avgusta.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.