13:11, sob, 10. Avg

V Rušah se s Kantfestom drevi začenja 25. Letni oder Ruše





Z današnjim Kantfestom, na katerem bodo nastopili Bojan Sedmak, Peter Andrej in Adi Smolar, na osrednjem občinskem trgu se v Rušah začenja devetdnevni 25. Letni oder Ruše. Ta bo sicer popolnoma zaživel v sredo, ko se bo s premiero komedije Matjaža Javšnika in Sandre Debelak Visoka napetost začelo dogajanje v kamnitem amfiteatru Pod goroj.

Tudi letos organizatorji festivala v osrčju zelenega gozda na osrednjem odru v naravnem amfiteatru obljubljajo zanimivo dogajanje z nastopi glasbenikov, igralcev in drugih umetnikov.

Četverica je neločljivo povezana s Kantfestom

Festival kantavtorstva, s katerim začenjajo letošnji program, v Rušah poteka že vse od leta 2003, letošnji pa se vrača h koreninam, izvirni glasbi in besedilu. Sedmak, Andrej in Smolar so namreč že pred 35 leti na povabilo Janija Kovačiča prvič skupaj nastopili v Cankarjevem domu, četverica pa je neločljivo povezana s Kantfestom, saj so bili med njegovimi prvimi snovalci.

Vse dni festivala bo pred Lamprehtovo domačijo v središču Ruš potekala rock tržnica, ob spominih in nostalgiji glasbe z vinilk, do torka bodo na osrednjem trgu potekale Pohorske pravljice, od srede pa bo Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca tam gostil “chill out” cono, med drugim s šolo harmonike, nastopi stand up komikov, predstavami za otroke in glasbenimi dogodki.

V četrtek bo v letnem gledališču na sporedu gledališka predstava Toneta Partljiča Pesnikova žena prihaja v izvedbi Kulturnega društva Pekre-Limbuš, v petek glasbeni koncert skupine Flirrt, eden od vrhuncev pa bo sobotni koncert hrvaške pop zvezdnice Severine. Letni oder Ruše se bo zaključil prihodnjo nedeljo z dalmatinskim večerom, saj bo v letnem gledališču Pod goroj nastopila klapa Cambi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.