19:23, ned, 11. Avg

Gajser dobil kvalifikacije na Švedskem





Slovenski motokrosist Tim Gajser je uspešno začel konec tedna v švedski Uddevalli, kjer poteka dirka svetovnega prvenstva. Z zmago v današnjih kvalifikacijah je za točko povečal naskok pred prvim zasledovalcem v razredu MXGP, Španec Jorge Prado zdaj zaostaja 25 točk.

Gajser je po prejšnji dirki v Belgiji, kjer je bil četrti, v SP nekaj naskoka izgubil, na Švedsko je prinesel 24 točk prednosti.

Ta je zdaj za eno večja, saj je Gajser v kvalifikacijah premagal Prada, branilec naslova je letos njegov najbližji zasledovalec v SP. Tretji je bil danes Francoz Romain Febvre, četrti Nizozemec Brian Bogers, peti pa Švicar Jeremy Seewer. Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je po zadnjih dirkah z nekaj uspešnimi nastopi tudi še v igri za naslov prvaka, je bil v kvalifikacijah Uddevalle šele sedmi.

Uspešno pa je nastopil tudi drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu. Jan Pancar je končal na osmem mestu tik za Herlingsom, na ta način pa šele drugič v sezoni končal v deseterici, ki dobi točke v kvalifikacijah.

Pred nedeljsko dirko je tako v SP prvi Gajser s 715 točkami, Prado jih ima 690, Herlings pa 671. Pancar je s 179 točkami na 15. mestu.

Prva vožnja dirke v Uddevalli v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa se bo začela ob 17.10.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.