11:20, ned, 11. Avg

FOTO: 30. tradicionalni pohod na Lovrenška jezera





V Lovrencu na Pohorju so se pričeli 31. Jezernikovi dnevi. Včerajšnji dan pa so pričeli športno in sicer s tradicionalnim pohodom na Lovrenška jezera. Prvi pohodniki so se na pot na 1520 metrov nadmorske višine podali že ob rani 7. uri zjutraj.

Na jubilejni 30. pohod na Lovrenška Jezera, ki ga že tradicionalno prirejajo v času Jezernikovih dni člani Planinskega društva Lovrenc, se je podalo več sto pohodnikov.

Družine, prijatelji, posamezniki so že ob rani 7. uri podali izpred Kulturnega doma Lovrenc. “V planinskem društvu smo najprej začeli z izletom na Lovrenška Jezera, po tistem, ko so se začeli Jezernikovi dnevi pa smo se tudi mi priključili s Pohodom na Lovrenška Jezera. Jezernikovi dnevi potekajo 31. leto, pohod pa 30 in uspevamo to tradicijo ohranjati. Na to sem izjemno ponosen,” je povedal vodja pohoda Lovro Paradiž.

Pot je potekala v smeri Lovrenc – Vrelenk – Lovrenška jezera – Jezerc – Pruh – Okrepčevalnica Sgerm – Lovrenc. Podali so se na srednje zahteven pohod, ki traja 7 ur, z namenom, da preživijo čas v naravi, se rekreirajo in podružijo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.