21:19, ned, 11. Avg

Slovenski zastavonoši na sklepni slovesnosti Pia Babnik in Toni Vodišek





Slovensko zastavo bosta na večerni sklepni slovesnosti olimpijskih iger v Parizu nosila srebrni kajtar Toni Vodišek in golfistka Pia Babnik, je na družbenih omrežij objavil Olimpijski komite Slovenije (OKS). V zadnjem hipu je tako prišlo do spremembe, saj naj bi zastavo na slovesnosti, ki se bo pričela ob 21. uri, sprva nosila Janja Garnbret.OKS je dopoldne na Instagramu objavil video, v katerem se Garnbret in Vodišek na šaljiv način pogovarjata o vihtenju zastave.

“Ti si zastavonoša? Ne, jaz sem zastavonoša,” je Vodišek v smehu dejal Garnbret v videu OKS.

Štiriindvajsetletni Vodišek je v videu ocenil, da ju je z Garnbret zasluženo doletela čast, da bosta na sklepni slovesnosti nosila slovensko zastavo. Da je čast nositi zastavo, se je strinjala tudi 25-letna Korošica, ki je spomnila, da jo je ta čast doletela že pred tremi leti v Tokiu.

OKS je pozno popoldan objavo izbrisal in objavil novico, da bosta zastavonoši Babnik in Vodišek.

“Za današnjo slovesnost bosta slovensko zastavo vihtela jadralec in olimpijski podprvak Toni Vodišek ter odlična golfistka Pia Babnik. Zastavonoši sta si z nastopi in dosežki na igrah prislužili to izredno pomembno nalogo. Predstavljala bosta celotno reprezentanco – tiste, ki so še v Parizu in tudi tiste, ki so se od iger že poslovili,” je zapisal OKS.

Mednarodni olimpijski komite je pred olimpijskimi igrami v Tokiu odločil, da mora vsaka država imeti dve zastavonoši, moškega in žensko, to pravilo pa je obveljalo tudi v Parizu. Na otvoritveni slovesnosti sta zastavo Slovenije nosila rokometašica Ana Gros in kanuist Benjamin Savšek.

Po mnenju številnih najboljša športna plezalka vseh časov je v Tokiu pred tremi leti postala prva olimpijska zmagovalka v tem športu, letos pa je naslov v nekoliko spremenjeni olimpijski kombinaciji uspešno ubranila.

Poleg Janje Garnbret in Tonija Vodiška je v Parizu odličje za Slovenijo osvojila še judoistka Andreja Leški, ki je v prvem tednu iger zmagala v kategoriji do 63 kilogramov.

Sklepna slovesnost XXXIII. olimpijskih iger moderne dobe se bo na stadionu Stade de France začela ob 21. uri.
VIR:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.