06:17, pet, 16. Avg

FOTO in VIDEO: Pomagajmo družini iz Korene, ki so ji ognjeni zublji uničili praktično vse





V požaru v Koreni, v občini Duplek, je družina Mišić s šestimi otroki izgubila stanovanje v prvem nadstropju hiše.

Družino Mišić v Zgornji Koreni v občini Duplek je 23. julija malo po 9. uri dopoldne prizadel hud požar, v katerem so izgubili veliko večino stanovanja v prvem nadstropju hiše. Otroci so ostali brez svojih sob, oblačil, šolskih potrebščin, osebnih stvari … Praktično brez vsega.

VIR: Aleks Mišić

Zgorele so štiri spalnice, kopalnica in hodnik, ognjeni zublji so vse popolnoma uničili. Družina, v kateri je šest otrok, pet jih je še doma, zdaj začasno živi v spodnjem nadstropju.

VIR: Aleks Mišić

Domači gasilci so se odločili, da bodo družini pomagali in zdaj zbirajo sredstva zanje, da se bodo lažje postavili na noge. 

OZ RK Maribor,

Pariške komune 13, 2000 Maribor

Številka TRR: SI56 0451 5000 0397 432

Sklic: 50805

Namen nabirke: POŽAR KORENA

VIR: Aleks Mišić

Dobrodošla je tudi materialna pomoč, s tem da poletnih oblačil imajo zaradi hitre pomoči dobrih ljudi že dovolj. Bodo pa veseli oblačil za otroke, predvsem trenerk, copat in šolskih potrebščin za jesen.

Na Policijski upravi Maribor so za Lokalec.si pojasnili: “Do požara je prišlo v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše, kjer je v celoti zgorelo stanovanje, poškodovana pa je bila tudi mansarda. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena, materialna škoda znaša po nestrokovni oceni 70.000 evrov.” 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.