09:10, tor, 13. Avg

Tudi ta teden zanimive delavnice in potepanja za otroke in mladostnike na ZPM Maribor





ZePeeMov poletni počitniški program se nadaljuje tudi ta, že sedmi teden. Na ZPM Maribor so pripravili več dejavnosti od tematskih delavnic za otroke od šestega leta do potepanja po mestu. Hkrati pa napovedali, kaj se bo še dogajalo kasneje.

Tematske delavnice 6+:

12. 8. do 16. 8. 2024:  Viseče rože

Pravijo, da kdor lepo za rožice skrbi, dober zrak goji. Na delavnicah makrameja se bomo naučili, kako s prepletanjem in vozlanjem vrvic ustvarimo viseči nosilec za cvetlični lonec. Uporabimo ga lahko za naše rastline ali druge kreativne namene, so zapisali na ZPM Maribor. Mentorica je Tjaša Kraner, ZPM Maribor.

Potepanja po mestu:

Ponedeljkovo potepanje se je že zgodilo, zdaj so na vrsti še naslednja.

13. 8., 9:00–13:00: Žanjemo sadove

Vrtičkarji vemo, da je poletje bogato s sadovi narave. Kaj vse se v tem času bohoti na vrtu, bomo spoznali v torek. Potep je pripravil Permakulturni Inštitut Maribor.

14. 8., 9:00–13:00: Šepetanje gozda

Drevesa živijo dolgo in v svoje spomine ujamejo marsikatero zgodbo. Nekaj od njih bomo slišali v tišini mariborskih dreves. Za potepanje bo poskrbel ZPM Maribor.

16. 8., 9:00–13:00: Pripravljeni na štart

Z radovednostjo bomo raziskali značilnosti atletike in spoznali glavni olimpijski Šport. Vadili bomo štarte z bloka kot Usain Bolt in metali kot Kristjan Čeh, ali pa bomo vsaj poskusili. Vse to bo pokazal Atletski klub Poljane.

Sredin izlet:

14.8., 8:30-16:00: Vesoljski potep

Iz česa je sestavljeno vesolje in kako je biti astronavt, bomo spoznali na sredinem izletu. Odpravili se bomo v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika. Breztežnostni občutek pa bomo utrdili s kopanjem v Termah Zreče. Zepeemovci še pravijo, da naj otroci vzamejo zraven kopalke in brisačo.

 

Mladinski počitniški program je dostopen TUKAJ.

Pri ZPM Maribor pa so napovedali še Neresno olimpijado in Lekov ŽivŽav z novinarsko konferenco, dogajalo se bo 30. 8. 2024 na Trgu svobode Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.