01:25, ned, 25. Avg

FOTO: Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo stavbe





Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo in prizidavo stavbe na Kotnikovi ulici v Ljubljani. Fakulteta svojo dejavnost opravlja v stavbi, ki je bila po razpoložljivih podatkih zgrajena okoli l. 1892, ter je potresno in požarno močno ogrožena, prav tako pa tudi energetsko potratna ter funkcionalno neustrezna za izvajanje izobraževalne in raziskovalne dejavnosti.

S pridobitvijo gradbenega dovoljenja je tako izpolnjen glavni pogoj za pristop k začetku temeljite rekonstrukcije stavbe, s katero bo fakulteta pridobila atraktivne prostore za izvajanje študija, sodobne laboratorije, veliko knjižnico in druge nujne prostore, so sporočili iz Univerze v Mariboru in dodali, da bodo po rekonstrukciji zagotovljeni varni in funkcionalni prostori za izvajanje sodobnega poučevanja in študija varstvoslovja s poudarki na kriminalistiki, kriminologiji, varnostnih vedah in informacijski varnosti. Sodobni laboratoriji bodo omogočili nadaljnji razvoj raziskovanja na področjih varstvoslovja.

Fakulteta za varnostne vede UM je pridobila gradbeno dovoljenje za rekonstrukcijo stavbe. Vir: Univerza v Mariboru

Tako bo fakulteta postala še bolj privlačna za študente, profesorje in raziskovalce iz Slovenije in tujine. Vse našteto bo prispevalo k dvigu kakovosti na vseh področjih in doseganju ciljev Fakultete za varnostne vede, med katerimi je tudi ustvarjanje in prenašanje znanja za soustvarjanje varne družbe. Pri projektu rekonstrukcije zato ne gre zgolj za prepotrebno in pomembno investicijo v razvoj fakultete, univerze in visokošolskega izobraževalnega sistema, ampak posredno tudi za investicijo v varnost na sploh.

Fakulteta za varnostne vede, ki je edina članica Univerze v Mariboru s sedežem v Ljubljani, ima več kot 900 študentov, njeni začetki pa segajo v leto 1973, ko se je začelo terciarno izobraževanje za potrebe organov za notranje zadeve. Hkrati je edina visokošolska institucija v Sloveniji, ki se s svojimi študijskimi programi na vseh treh stopnjah in raziskovanjem povsem posveča področju varnosti in razvoju varstvoslovja. Rekonstrukcija, ki bo sledila ciljem ozelenitve visokega šolstva, se bo predvidoma začela v prvi polovici leta 2025, trajala pa naj bi približno 18 mesecev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.